Arkisto

Kategoriat
elokuu 25, 2017

Enontekiön Väärtipäivillä kunta juhlii 140-vuotistaivalta kahden kantaesityksen voimalla ja avaa Kilpisjärven uuden monitoimitalon

Enontekiön kunnan tiedote

25.8.2016

Enontekiön Väärtipäivillä kunta juhlii 140-vuotistaivalta kahden kantaesityksen voimalla ja avaa Kilpisjärven uuden monitoimitalon

Väärtiperjantaina 25.8. Enontekiön kunnanvirastolla kannattaa piipahtaa katsastamaan ja kokeilemaan riekonansan tekoa klo 11.30 alkaen. Mökkiläispiknikki alkaa klo 12 kunnanviraston pihalla. Pikinikillä keskustellaan kunnanjohtaja Jari Rantapelkosen johdolla mökkiläisten roolista Enontekiöllä. Mukaan toivotaan kaikki kiinnostuneet. Tarjolla on pientä purtavaa keskustelun lomassa. Iltapäivällä klo 14 kunnanhallitus keskustelee avoimin ovin. Valtuuston kokousten tapaan kokousta voi seurata paikanpäällä ja suorana netistä. Linkki kokouksen seuraamiseen löytyy kunnan kotisivulta.

-Toivottavasti ihmiset tulevat mökkiläispiknikkiin keskustelemaan mökkiläisten roolista kunnassamme  ja sen jälkeen seuraamaan kunnan päätöksentekoa kunnanhallituksen kokoukseen. Asialistalla on tärkeitä asioita kuntalaisten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksiin liittyen eli vaikuttajatoimielinten sekä kuntalais-, yhdistys- ja yritysfoorumien asettaminen. Tavoitteena on ollut parantaa kuntalaisten suoria vaikuttamismahdollisuuksia Enontekiön kunnan päätöksentekoon ja nyt valtuuston päättämiä vaikuttamiskanavia toimeenpannaan, kertoo kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen

Kahvistelun ja juttelun lomassa kunnanvirastolla voi äänestää Enontekiön juhlavuosi- ja Tosilappi -lapasten yleisöäänestyksessä. Myös taidetta on tarjolla paikallisten taiteilijoiden näyttelyssä ”Met tehemä yhessä Revontultenmaassa”.

Perjantaina voi tutustua Ungelon torppaan klo 15-18. Avoimet ovet organisoi Yrjö Kokko –seura. Perjantain päätteeksi tavataan tuttuja ja tuntemattomia sekä vietetään leppoista iltaa Met yhessä –illassa
Tunturi-Lapin luontokeskuksessa. Jos yllätykset kiinnostavat, niin kannattaa piipahtaa luontokeskuksen nuotiokatoksessa klo 19.30.

Kunnan juhlapäivänä tarjoillaan käristyskeiton lisäksi kaksi kantaesitystä ja palkitaan ensimmäiset Enontekijät

Väärtilauantain markkinahumun ja käristyskeiton jälkeen toivotetaan kaikki ihmiset lämpimästi tervetulleiksi liikuntahallille kunnan 140-vuotisjuhlaan, jossa on peräti kaksi kantaesitystä. Minun Enontekiö –laulu on työstetty kaikkien halukkaiden voimin ensin keräämällä sanoja ja lauseita viime vuoden lopulla sekä sen jälkeen helmikuussa kaikille avoimessa Reijo Kumpulaisen vetämässä laulupajassa, jossa sanoitettiin ja sävellettiin laulua. Yhteisen viikonlopun jälkeen laulu on työstetty loppuun Reijo Kumpulaisen koordinoimana. Minun Enontekiö –laulu lauletaan yhteislauluna juhlassa.

Kunnan juhlassa toinen kantaesitys on Enontekiöläisen Reijo Kumpulaisen sävellys Perilä.  Kultaisen harmonikan voittajan taitavaa soitantaa kannattaa tulla kuuntelemaan kauempaakin.

Näiden lisäksi juhlassa on sopivan pituisia puheita ja useita paikallisia nuoria esiintyjiä sekä yhteislauluja. Juhlassa luovutetaan Kuntaliiton kultaiset ansiomerkit 30 tai 40 vuotta kunnan eteen töitä tehneille työntekijöille ja luottamushenkilöille sekä palkitaan ensimmäiset Enontekijät. Enontekijä on myönteisessä hengessä edistänyt Enontekiön vetovoimaisuutta ja tehnyt Enontekiötä tunnetuksi ja näkyväksi myös kunnan ulkopuolelle.

– Kunnan juhlavuotta juhlitaan Väärtiviikonloppuna lauantaina ja sinne toivotan lämpimästi tervetulleiksi kaikki. Loppuvuonnakaan juhlan aiheet eivät lopu, sillä Juhlavuoden kunniaksi tehty Enontekiön historiikki/juhlakirja julkaistaan Itsenäisyyspäivän juhlissa joulukuussa. Kirjan tekeminen on hieno asia Enontekiölle ja enontekiöläisille. Olen kiitollinen, että olen saanut olla sen teossa alusta asti mukana, iloitsee kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen.

Väärtisunnuntaina Kilpisjärvellä juhlitaan hienoa monitoimitaloa

Kilpisjärven monitoimitalon avajaiset ovat sunnuntaina klo 12 alkaen. Kunnan rakennuttaman monitoimitalon avajaisiin pääsee ilmoittautumalla Kilpisjärven retkelle perjantaihin mennessä. Retken toteutuminen vaatii 8 osallistujaa. Lisätietoja retkestä ja Väärtiviikonlopun tapahtumista laajemmin löytyy mm. kunnan kotisivulta ja facebookista.

Tunturi-Lapin luontokeskuksessa on Yrjö Kokko –lukupiiri, jota vetää Outi Kurkela. Lukupiirin organisoi Yrjö Kokko –seura. Illalla klo 18 Väärtipäivät päättyvät Väärtimessuun kirkossa.

Lisätietoja
Kunnanhallituksen puheenjohtaja Sari Keskitalo, puh. 040 721 3934
Kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen, puh. 0400 694 945
Hallintojohtaja Leni Karisaari, puh. 040 739 6062

 


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat