Arkisto

Laulujoutsenen siivin – Valokuvin ja runoin 1.2.-31.10.2017


01.02 - 31.10 (Koko päivä)

Yrjö Kokko -seura


Laulujoutsenen siivin – Valokuvin ja runoin

1.2.-31.10.2017

 

Kirjailija Yrjö Kokon (1903-1977) määrätietoisen työn ansiosta laulujoutsen pelastui ja laulujoutsenesta tuli Suomen kansallislintu vuonna 1981.

Kaikki luonnonystävät toivotetaan lämpimästi osallistumaan ”Laulujoutsenen siivin – Valokuvin ja runoin”-tapahtumaan. Tapahtumalla on tarkoitus nostaa esille luonnonystävien henkilökohtaisia näkymiä ainutlaatuiseen luontoon. Näkymiä joita kaivataan ovat valokuvat ja runot tai niiden yhdistelmä. Yrjö Kokolle rakkaita olivat monet luontoon liittyvät aiheet kuten laulujoutsen, poro, tunturi, koira jne.

Kuka voi osallistua ja milloin?
Kaikki luonnonystävät ikään katsomatta. Erityisesti tulevaisuuden tekijöitä nuoria rohkaistaan mukaan. Tapahtuma alkaa 1. helmikuuta ja kestää 31. lokakuuta 2017 saakka.

Miten voi osallistua?  
Lähettämällä a) valokuva, b) runo c) valokuvan ja runon yhdistelmä 1.11.2017 mennessä sähköpostiin neljantuulentie@gmail.com Yksi ihminen voi osallistua yhdellä teoksella jokaiseen kolmeen osallistumisluokkaan.

Mitä valokuville ja runoille tapahtuu?
Valokuvista ja runoista kootaan
a) Sähköinen näyttely 6.12.2017 Itsenäisyyspäivän juhlaan Enontekiön Hetassa. Näyttely siirtyy sen jälkeen kunnanvirastolle 7.12.-31.1.2018.
b) Vihko, kirjanen tai kirja, riippuen osallistujien määrästä. Tarkoitus on, että kuvista ja runoista kootaan vähintään taitettu pdf-tiedosto
c) Tunturi-Lapin luontokeskuksessa Hetassa pidetään valokuva ja runoilta marras-joulukuussa. Tällöin mm. ihastellaan saatuja valokuvia ja nautitaan runoista sekä myös musiikista. Lisäksi kuullaan Yrjö Kokon elämäntyöstä kertova luento ja valokuvaustyöpaja.

HUOM!  
Kuvaajalla on oltava täydet oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen. Kotirauhan tms. suojan  piirissä kuvassa mahdollisesti esiintyviltä henkilöiltä tulee olla suostumus kuvan julkaisemiseen.  Kuvan ja runon tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla. Kuvista ja runoista ei makseta korvauksia. Tekijän nimi mainitaan kaikissa em. yhteyksissä. Osallistuneiden kesken arvotaan valokuva-aiheisia tavara- ja kirjapalkintoja. Lapsille (enintään 13 v.) oma arvonta, jossa palkintona kamera.

Mistä saa lisätietoja?
Jari Rantapelkonen
sp: neljantuulentie@gmail.com
puh: 050 434 2222

Ilmaistaan yhdessä luonnon ainutlaatuisuutta!

Tervetuloa mukaan!