Arkisto

Kategoriat
maaliskuu 13, 2017

Norjalaiset kävijät kiinnostuivat jää- ja lumiveistoksista Kilpisjärvellä

Moottorikelkoilla liikkuvat norjalaiset ja muut ohikulkijat ihailivat jäisiä ja lumisia taideteoksia ja niitä kuvattiin ahkerasti tapahtuman aikana.  Jää- ja lumiveistokset ovat aivan Kilpisjärven keskustassa ja ilahduttavat toivottavasti pitkään kyläläisiä ja matkailijoita.

Kilpisjärveläisen yrittäjän Elli-Marja Kultiman mielestä tämä on tosi hyvä tapahtuma talvisesongin kynnyksellä. – Taideteoksista saadaan nauttia pitkälle kevääseen ja ne keskusteluttavat kulkijoita, tämä huomattiin jo viime keväänä. Hän heittää ilmaan ajatuksen, voitaisiinko tähän yhteyteen kenties kehitellä muutakin ohjelmaa vaikkapa kädentaitoihin liittyen.

Lumenveistokilpailun voitti Jussi Katajiston kaksi hienoa kojamoa
Perjantaina alkaneen ja eilen sunnuntaina päättyneen lumenveistokilpailun työt arvioitiin kaikki erityisen taidokkaiksi ja piste-erot olivat pienet ensimmäisen ja viimeiseksi jääneen työn välillä. Epätavallisen talven aiheuttamat jäähileet lumikuutioiden sisällä toivat  haastetta veistäjille, mutta jokainen oli osannut hyödyntää kiteet omalla tavallaan.

Voittajan, sysmäläisen Jussi Katajiston työ ”Ympäri käydään, yhteen tullaan” oli  tuomariston mielestä aiheeltaan ajankohtainen ja pyöreät ja terävät kontrastit  olivat teoksessa kohdallaan. Toisen sijan sai torstaisen jäänveistokilpailun voittanut Alpo Siira Nurmeksesta. Siiran  ”Äidin suojassa” –teoksessa heijastui positiivisuus ja se jättää hyvän jäljen katsojalle, arvioi tuomaristo.  Se sai myös yleisöäänestyksessä eniten ääniä.  Kolmanneksi tuli Riitta Matikainen Joroisista humoristisella ja moniulotteisella työllään ”Tykkääkkö?” , josta heijastui tekijän kokemus ja osaaminen. Neljäs oli  Janne Andberg, ”Moai” työllä, viides  Mari Aittoniemen ”Kohoavat”, kuudes Mauri Kekkosen ”Mistä revontulet alkavat” ja jaetulla seitsemännellä tilalla Tarja Matikaisen, ”Yhteistyöllä” ja Olli Härkösen, Suomi 100, ylipäällikkö marsalkka Mannerheim.

Tuleva tapahtuma jo suunnittelun alla
Enontekiön kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen oli  mukana tapahtumassa ensimmäistä kertaa.
– Kerrassaan upea jään- ja lumenveistotapahtuma, joka tukee myös yrittäjyyttä. Kiitos veistäjille ja järjestäjille, tätä taidetta kannattaa tulla ihastelemaan kauempaakin.  Ainutlaatuisuus sopii Enontekiölle, onhan meillä talvea, lunta ja jäätä,  hän hehkutti –  Toivon,  että saisimme nauttia jää- ja lumiveistoksista myös  4.-5. joulukuuta tänä vuonna, kun maailman suurin valotaideteos Saana valaistaan Luminous Finland 100 valotaidekokonaisuuteen liittyen.

Pohjoismaiset  jään- ja lumenveistokilpailut järjestettiin tänä vuonna Kilpisjärven yrittäjien, Enontekiön kunnan ja Enontekiön Kehityksen yhteistyöllä.

Lisätietoja
Kilpailun johtaja Seppo Lankinen, puh, 040 840 3391
Enontekiön kunta, Anne Keskitalo-Hohti, puh. 040 771 2603, anne.keskitalo-hohti@enontekio.fi


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat