Arkisto

Kategoriat
maaliskuu 10, 2017

Pohjoismaisen Jäänveistokilpailun voitti Alpo Siira Nurmeksesta – Lumenveisto käynnistyi hienossa aamusäässä

Torstain kaunis aurinkoinen sää antoi upeat puitteet veistäjien päivälle Kilpisjärven tunturimaisemissa.  Jäänveistokilpailun voittajatyön veisti Alpo Siira Nurmeksesta.  Siiran työ ”Siskoni mun” oli tuomariston mukaan pelkistetty,  kaunis ja harmoninen kuvaus ystävyydestä.  ”Voittaja hallitsi muotokielen mitä upeimmalla tavalla”, kertoo tuomariston puheenjohtaja Seppo Lankinen. Toiseksi tuli Riitta Matikaisen (Joroinen) työ ”Saman taivaan alla”. Työ oli tuomariston arvioiden mukaan rohkea reliefi, kimallellen eri sävyissä valoisuuden mukaan. Matikaisen työ voitti myös yleisöäänestyksen. Kolmannen sijan vei Jussi Katajisto Sysmästä  työllään ”Tämä taivas, nämä maat”, joka arvioitiin hyvin sommitelluksi, taidokkaaksi ja hauskaksi työksi kuvaamaan kolmen valtakunnan rajaa.

Veistäjät tulevat Kilpisjärvelle ympäri Suomea, kaukaisimmat Helsingistä ja Tohmajärveltä. Veistäjillä on hyviä saavutuksia eri puolilta maailmaa jään- ja lumenveistotapahtumista.

Kisat jatkuvat lumenveistolla
Lumenveistokilpailu alkoi perjantaiaamuna ja jatkuu sunnuntaihin klo 12.  Palkintojenjako on sunnuntaina klo 14, yleisöllä on mahdollisuus äänestää sunnuntaina klo 14  asti.  Veistoalue on Lapland Hotel Kilpiksen piha. Veistäjät kilpailevat soolosarjoissa ja kilpailun teemana on ”Met tehemä yhessä Revontulten maassa” .  Jään ja lumenveistokilpailut järjestetään Kilpisjärven yrittäjien, Enontekiön kunnan ja Enontekiön Kehityksen yhteistyöllä.

100 lumista lahjaa Enontekiöltä
Enontekiön kunta on yhdessä eri tahojen kanssa tehnyt  lumikuutioita kyliin eri puolille kuntaa veistettäväksi. Tavoitteena on, että enontekiöläiset ystävineen veistävät niitä mahdollisimman paljon satavuotiaan Suomen sekä enontekiöläisten juhlavuosien kunniaksi. 100 lumista lahjaa Enontekiöltä -hanke on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.
Mm. lumenveisto-alueen lähistöllä  on aihioita, joita voi veistää omatoimisesti. Työkaluiksi sopivat kotoa löytyvät pienet sahat, erilaiset keittiövälineet ja puutarhatyökalut.

Lisätietoja:
Kilpailun johtaja Seppo Lankinen, puh, 040 840 3391
Enontekiön kunta, Anne Keskitalo-Hohti, puh. 040 771 2603, anne.keskitalo-hohti@enontekio.fi,


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat