Arkisto

Kategoriat
toukokuu 12, 2017

Tulethan päivittämään asiakastietosi kirjastoon

Lapin kirjastot ovat siirtyneet 2.5. alkaen käyttämään Koha-kirjastojärjestelmää.

Järjestelmänvaihdon jälkeen kirjastokorttien asiakastunnukset joudutaan päivittämään lainaajan tietoihin. Tästä syystä myöskään verkkokirjaston käyttö ei onnistu kaikilta asiakkailta. Tule käymään kirjastossa, niin tarkistetaan korttisi tiedot ja saadaan kaikki toimimaan!

Uusi järjestelmä näyttäytyy asiakkaille käytännössä muutoksina verkkokirjastossa, mutta myös maksuja ja joitakin lainauskäytäntöjä on muutettu. Niistä tärkein kirjastokortin käyttämisen pakollisuus lainatessa ja varatessa, mikä johtuu järjestelmän tiukemmasta tietoturvasta. Asiakkaita pyydetään tarkistamaan tietonsa myös sähköpostien ja puhelinnumeroiden osalta.

Verkkokirjaston www-osoite on http://lapinkirjasto.fi, mutta järjestelmän taustalla on Koha, joten omien sivujen ja tiedonhaun tulosten ulkoasu on muuttunut. Kirjautuminen, jolla pääsee varaamaan ja uusimaan lainoja, onnistuu kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla. Kaikkien Lapin kirjastojen kokoelmat ovat varattavissa.

Lapin kirjastoon kuuluvat Enontekiön, Inarin, Kemijärven, Kittilän, Kolarin, Muonion, Pelkosenniemen, Pellon, Rovaniemen, Sallan, Savukosken, Sodankylän, Tornion, Utsjoen ja Ylitornion kirjastot.

Lapin kirjastoon liittyvät vuoden 2017 aikana Kemin, Keminmaan, Posion, Ranuan, Simon ja Tervolan kirjastot.


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat