Asuminen ja ympäristö

Pientuotanto

Kun olet hankkimassa aurinkosähköjärjestelmää, toimi seuraavasti:

1. Valitse laitteiston toimittaja. Tiedustele eri toimittajilta ja kilpailuta.

2. Pyydä valitsemasi laitetoimittajaa täyttämään ja lähettämään pientuotannon yleistietolomakkeen (Linkki lomakkeeseen) sähköpostitse Enontekiön Sähkö Oy:lle, eno.sahko@enontekio.fi

  • Enontekiön Sähkö Oy tarkistaa, että hankinnassa oleva laitteisto täyttää vaatimukset.

3. Tarkista rakennusvalvontaviranomaiselta tarvitseeko tuotantolaitos toimenpideluvan.

  • Varmista, että laitteiston asentajalla on asianmukaiset asennusoikeudet.

4. Koska laitteisto asennetaan normaalin sähköverkon rinnalle, on todennäköistä, että laitteisto ajoittain tuottaa sähköä enemmän kuin kiinteistössä kulutetaan. Ylijäämäsähkölle pitää olla ostaja.

  • Tiedustele sähkön myyjältäsi ostaako se tuottamasi ylijäämäsähkön. Jos ostaa, tee pientuotetun sähkön myyntisopimus. Ellei osta, vaihda myyjää ja tee sopimus tai etsi sellainen myyjä, joka ostaa pientuotettua sähköä ilman myyntisopimusta.
  • Energiapolar Oy ostaa asiakkailtaan ylijäämäsähköä!

5. Kun laitteisto on asennettu ja pientuotetun sähkön myyntisopimus on tehty, ota yhteyttä Enontekiön Sähkö Oy:n asiakaspalveluun, niin varmistamme kaiken olevan kunnossa ja annamme luvan käyttöönottoa varten. Sähkömittaria ei tarvitse vaihtaa vaan siihen tehdään etänä päivitys, päivityksen voimaatulo kestää 1-2 päivää.

 

Pientuotannon ostosopimus

Onko sinulla aurinkopaneelit tai muuta pientuotantoa?
Ensisijaisesti oma tuotanto kannattaa käyttää itse käyttöpaikalla, mutta aika ajoin tuotanto ylittää oman tarpeen.
Energiapolar ostaa asiakkailtaan heidän pientuotannossaan syntyvän ylijäämäsähkön pörssihintaan ja hyvittää sen asiakkaan sähkölaskulla. Ostosopimusta varten tuotantolaitoksesi pitää olla paikallisen verkkoyhtiön hyväksymä ja liitetty pienjänniteverkkoon. Lisäksi käyttöpaikalla tulee olla sähkönmyyntisopimus Energiapolarin kanssa.

• Kuukausimaksu 0 €
• Tuntihinta tulee Nord Pool Spotista (Suomen hinta-alue)
• Käsittelymaksu 0,30 snt/kWh, alv 0%
• Pientuotanto enintään 50 kVa

Kun haluat myydä meille pientuotantoasi, ensimmäinen askel on liittää pientuotanto verkkoon ottamalla yhteyttä verkkoyhtiösi asiakaspalveluun. Tämän jälkeen voit tehdä Energiapolarin kanssa pientuotannon ostosopimuksen ja tuotanto hyvitetään laskullasi. Verkkoyhtiö voi periä verkkoon syötetystä energiasta siirtomaksua.
Ellei sinulla vielä ole sähkösopimusta Energiapolarin kanssa, teet sen helposti oheisessa Tarjouslaskurissamme tai soittamalla asiakaspalveluumme.

Lisätietoja:
Enontekiön Sähkö Oy
eno.sahko@enontekio.fi
puh: 040 487 6982

Energiapolar
puh: 016 331 6100