Arkisto

Kategoriat
9 syyskuun, 2019

Enontekiön ja Storfjordin kunnat sopivat yhteistyöstä

Enontekiön ja Storfjordin kunnat tapasivat Skibotnissa 3. syyskuuta. Yhteistyöpalaverissa keskusteltiin yhteistyön kehittämistä edunvalvonnan, elinvoiman, matkailun, opetuksen ja kulttuurin sekä pelastus- ja avustusyhteistyön aloilla. Samalla keskusteltiin yhteistyösopimuksen sisällöistä ja päivittämisestä.

Ystävyyskunnat päättivät jatkaa kuntien välisen yhteistyösopimuksen työstämistä. Kunnanjohdot sopivat, että pidetään yhteinen kunnanhallituksen kokous Kilpisjärvellä keväällä 2020, jolloin sopimus on työstetty valmiiksi allekirjoitettavaksi.

  • Yhteistyöneuvottelut onnistuivat hyvin. Naapurikunnan johdon kanssa oli hyvin myönteistä, antoisaa ja vaivatonta keskustella yhteisistä asioista. Yhteistyön kehittäminen on molemmille kunnille erittäin tärkeää, sillä olemme alueena vetovoimainen ja monipuolinen ja yhdessä olemme enemmän, kommentoi kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen.

Yhteistyöneuvotteluihin osallistuivat Storfjordin kunnasta pormestari Knut Jentoft, apulaiskunnanjohtaja Hanne Braathen, sivistys- ja kulttuurijohtaja May-Tove Lilleng ja Pohjoiskalotin Rajaneuvonnan koordinaattori Riitta Leinonen.

Enontekiön kuntaa edustivat kunnanhallituksen puheenjohtaja Elli-Maria Kultima, kunnanhallituksen jäsen Elina Rousu-Karlsen, hallintojohtaja Leni Karisaari, hallinnollinen rehtori Riitta Peltovuoma ja kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen.

 


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat