Arkisto

Kategoriat
26 syyskuun, 2023

ErityisTET-viikko 25.-29.9.

Tällä viikolla on erityisTET-viikko ja se avattiin Hetan majatalolla maanantaina 25.9. hallintojohtaja Marja-Riitta Lukkarin avauspuheenvuorolla. ’Työnantajat voivat edistää täsmätyökykyisten työllistymistä luomalla työympäristön, joka suosii yhdenvertaisuutta, monimuotoisuutta ja syrjimättömyyttä kaikilla organisaation tasoilla. Luomalla työympäristön, jossa jokainen työntekijä, riippumatta taustastaan, ominaisuuksistaan tai elämäntilanteestaan, tuntee olevansa tervetullut, arvostettu ja kunnioitettu.’ – hän totesi.

ErityisTET-viikon matkassa ovat Enontekiön kunnan vammaisneuvosto, Ammattiopisto Luovi, Kehitysvammaliitto ja Lapin TE-palvelut sekä monet työnantajat. Oli todella hienoa kuulla opiskelijoilta itseltään, että he ovat innoissaan tästä viikosta, ja moni oli saanut harjoittelupaikan itseään kovasti kiinnostavalta alalta.

Minna Keisu kertoi puheenvuorossaan, että Ammattiopisto Luovi on Suomen suurin ammatillinen ​erityisoppilaitos. ​Ammattiopisto toimii yli 30 paikkakunnalla, lisäksi on saatavilla yksilöperusteista satelliittiopetusta useammalla paikkakunnalla. ’Oma väylä työhön ja hyvään elämään’ on ammattiopiston tavoitteena.

Tutustu Ammattiopisto Luoviin tarkemmin linkistä https://luovi.fi/

Kehitysvammaliitosta Simo Klem kertoi, että ’yrityksissä on paljon ydinprosessien kannalta välttämättömiä avustavia, täydentäviä, viimeisteleviä tai valmistelevia (osa-aikaisia) työtehtäviä, jotka nykyisellään kuormittavat henkilöstöä tai eivät varsinaisesti kuulu kenenkään työn kuvaan.​ Yritykset haluavat kantaa yhteiskunnallista vastuuta tukemalla osatyökykyisiä henkilöitä työelämässä’.

Tuetun työllistymisen työhönvalmennus saattaa työhön valmentajan avulla opastaa henkilön palkkatöihin. Kehitysvamma ei ole työllistymisen este.

Tutustu Kehitysvammaliiton sivuihin linkistä https://www.kehitysvammaliitto.fi/

 

Johanna Sirviö Lapin TE-palveluista kertoi rekrytoinnista sekä palkkauksen tukimuodoista.

Te-palveluihin pääset linkistä https://toimistot.te-palvelut.fi/lappi


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat