Arkisto

Niga 3 -kirjankuvitusnäyttely, Marketta Nilsen


23.10 - 31.12 (09:00 - 16:00)
Tunturi-Lapin Luontokeskus
 

Kaksi ihmistä istuu lumessa isot lumipallot käsissä. Kaksi kuukkelia katsoo heitä.

Marketta Nilsen on kuvittanut jo kolmannen saamelaisesta Niga-pojasta kertovan kirjan. Kirjan kuvitustyöt ovat esillä Niga 3 -kirjankuvitusnäyttelyssä Tunturi-Lapin luontokeskuksessa 22.10.-31.12.2020. Näyttelyn avajaisia vietetään torstaina 22.10. klo 18.

” T A R I N A T M U U T T A V A T M A A I L M A A ” uskoo ihmisyyden taitava kuvaaja, iranilainen elokuvaohjaaja Hamy Ramezan. Niin mekin uskomme.

"Vuosia kestänyt yhteistyöni Niilo Aikion kanssa on avannut kuvalliselle toiminnalleni aivan uusia maailmoja. Niilo avaa novelleissaan sellaisen kokemusmaailman ja tunteiden kirjon, etteivät ne päästä kuvittajaakaan helpolla. Olemme tehneet Niilon kanssa tiivistä yhteistyötä ja Niilon tarkka huomiointikyky ja kirkkaana mielessä oleva päämäärä ovat auttaneet monesti kuvitustyössä eteenpäin.

Vuosien varrella olen työskennellyt useilla tekniikoilla ja aihe on sanellut käytettävän tekniikan. Grafiikkaan hurahdin taidekoulussa ja rakkaus on edelleen voimissaan. Puupiirros on kirjankuvitustöissänikin kaiken lähtökohta. Kaiverrettava vanerilaatta vetää töitteni suunnittelulle rajat.

Näyttelyn kaikki työt ovat samankokoisia, laatta on 92 x 55 cm. Laatan kaivertamisen jälkeen vedostan hiertämällä kun grafiikanprässiä ei ole käytettävissä. Yhden tai useamman vedostuskerran jälkeen jatkan siveltimillä ja kynillä. Pohjana on vahva ja kestävä Canson. Virallisesti työni ovat PUUPIIRROS 1/1 + SEKATEKNIIKKA. Käytetyt menetelmät ratkaisee haluttu tunnelma ja työn välittämä sanoma."

Marketta Nilsen

 

 

 

Tapahtuman järjestäjä: Tunturi-lapin luontokeskus

Lisätietoja:

0206 39 7950
tunturi-lappi@metsa.fi

https://tapahtumat.luontoon.fi/hae-tapahtumia/681
Kartta latautuu...