Arkisto

Kirjastokoira tuokiot – Girjerádjobeana bottut


15.02 (17:00 - 18:00)
Enontekiön kirjasto

Tule lukemaan Täplälle! Yhden lukutuokion kesto 10-15 min. Edellyttää ennakkoilmoittautumista: kirjasto@enontekio.fi tai puh. 040 357 9905

Kirjastokoiratoiminnan tarkoitus on rohkaista lasten ääneen lukemista. Tuokiossa lapsi lukee koiralle satua ääneen. Tilanteessa ovat läsnä lapsi ja koira, toki paikalla ovat myös kirjaston työntekijä ja koiran ohjaaja. Toteutuspaikka Enontekiöllä on kirjasto Hetassa. Kirjastokoiratapaamiseen on varattava aika ennakkoon kirjastolta.

Enontekiön kirjastokoirana vierailee Täplä. Se on kelpo kaveri, koulutettu palveluskoira, joka on tottunut myös lasten seuraan. Lukutuokioissa Täplä kuuntelee satua tarkalla korvalla, luettiinpa millä kielellä tahansa. Rapsuttelut ovat Täplän mieleen, mutta vasta lukuhetken päätteeksi, ettei jutun juoni pääse karkuun.

 

Boađe lohkat Täpläi! Okta boddu bistá 10-15 min. Eaktudit ovddalgihtii almmuheami: kirjasto@enontekio.fi dahje tel. 040 357 9905.

Girjerádjobeanadoaimma dárkkuhussan lea roahkasmahttit mánáid lohkat jitnosit. Bottu áigge mánná lohká beatnagii máidnasa jitnosit. Bottus leat mielde mánná ja beana, áinnas báikki alde leat maiddái girjerádjosa bargi ja beatnaga jođiheaddji. Dáhpáhusbáikin Eanodagas lea girjerádju Heahtás. Girjerádjobeanadeaivvadeapmái galgá várret áiggi ovddalgihtii girjerádjosis.

Eanodaga girjerádjobeanan gallestallá Täplä. Dat lea fávdnádis skibir, skuvlejuvvon bálvalusbeana, mii lea hárjánan maiddái mánáide. Lohkanbottus Täplä guldala máidnasa dárkkes beljiin, lohkkui dal mainna gielain beare. Njávkkadeapmi lea Täplä miela mielde, muhto easkka lohkanbottu maŋŋá, ammes máidnasa juotna beassat láhppot.Karttaa ei ole saatavissa