Arkisto

Luonnnosta voimaa koronapandemian keskellä – maalauksia Palojärveltä


13.03 - 30.06 (09:00 - 17:00)
Tunturi-Lapin Luontokeskus
Maalaus, jossa lumiset, valkoiset tunturit taustalla. Sinertävä taivas ja valkoinen, jääätynyt järvi.Tunturi-Lapin luontokeskuksessa on esillä kesäkuun loppuun asti Enontekiöllä korona-aikaa viettäneen Annukka Lamben öljyvärimaalauksia.

Annukka Lambe vietti koronapandemian ensimmäiset kuukaudet, maaliskuun paukkupakkasista elokuun ruskaan, Enontekiöllä maalaten sarjan öljyvärimaalauksia muuttuvasta järvimaisemasta. Luonnon ja sään vaikutus on vahvasti läsnä maalauksissa ja muistiinpanoissa, joita hän tallensi tänä aikana. Vaikka pandemia jylläsi maailmalla toi tuttu ympäristö kuitenkin pysyvyyttä ja lohtua epävarmaan elämäntilanteeseen.

Annukka Lambe on itseoppinut taitelija, joka on käynyt Enontekiön Palojärvellä jo lähes 40 vuoden ajan. Annukka muutti ulkomaille 90-luvun loppupuolella ja on asunut perheensä kanssa viimeiset pari vuotta Jakartassa, Indonesiassa. Niinpä pandemian alkaessa Palojärven maisema toi turvaa, mutta myös mahdollisuuden päästä seuraamaan luonnon kiertokulkua ja ihmeitä läheltä.

Tapahtuman järjestäjä: Metsähallitus

Lisätietoja:
Tunturi-Lapin luontokeskus
0206 39 7950
tunturi-lappi@metsa.fi

https://www.luontoon.fi/tunturi-lapinluontokeskus/ajankohtaista
Kartta latautuu...