Arkisto

Luontoilta Struven kolmiomittausketju, osa maailmanperintöä – maailmanperintökoordinaattori Jyrki Puupponen


18.04 (18:00 - 19:00)
Tunturi-Lapin Luontokeskus

Tule kuuntelemaan Maanmittauslaitoksen maailmanperintökoordinaattori Jyrki Puupposen luontoiltaa Struven ketjusta Tunturi-Lapin luontokeskukseen Enontekiön Hettaan keskiviikkona 18.4.2018 klo 18:00. Tervetuloa!

Stuorrahanoaivilla. Kuva: Jyrki Puupponen.Struven ketju on kolmiomittausketju Pohjoisen jäämeren ja Mustanmeren välillä. Sillä selvitettiin maapallon muotoa ja kokoa 1800-luvulla. Struven ketju on yksi UNESCO:n maailmaperintökohteista, jotka muodostavat ihmiskunnan yhteisten aarteiden verkoston ympäri maailmaa. Struven ketjun mittauspisteet ovat historiallisesti tärkeitä, mutta myös erinomaisia näköalapaikkoja.

Tarvantovaaran erämaa-alue on yksi Suomen hiljaisimmista seuduista. Alueelle tulevat vain harvat retkeilijät ja vaeltajat, koska sieltä puuttuvat lähes kaikki retkeilyrakenteet. Alueella kulkevat retkeilijät hakevat omaa rauhaa ja tilaa kaukana muista kulkijoista. Tule kuuntelemaan Jyrki Puupposen kertomusta Struven ketjusta sekä Suomen pohjoisimmasta pisteestä Stuorrahanoaivista ja vaellusretkestä sinne.

Liput 5 e, lapset ja nuoret alle 16 v. ilmaiseksi.Tervetuloa!

Lisätietoa ja ilmoittautumiset puh. 0206 39 7950, email tunturi-lappi(at)metsa.fi

www.luontoon.fi/tunturi-lapinluontokeskus/ajankohtaista


Kartta latautuu...