Arkisto

Luontoilta Suomen metsät muuttuvassa ilmastossa – tutkija Aleksi Lehtonen


25.04 (18:00 - 19:00)
Tunturi-Lapin Luontokeskus

Luonnonvarakeskuksen hiilen kierron hallinnan johtava tutkija Aleksi Lehtonen kertoo Suomen metsistä ja hiilineutraalista yhteiskunnasta Tunturi-Lapin luontokeskuksen luontoillassa keskiviikkona 25.4.2018 klo 18:00. Tervetuloa!

Kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa

Ihminen muokkaa ilmakehän koostumusta mm. polttamalla hiiltä ja öljyä energiaksi. Tuon energian avulla talot lämpenevät ja autot saadaan liikkeelle. Suomen hallitus on asettanut tavoitteeksi että Suomi on hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä.

Metsillä on keskeinen rooli päästöjen kompensoinnissa, sillä metsien hiilinielun avulla voimme sitoa jo nyt ison osan päästöistä takaisin puustoon. Tulevaisuudessa metsiä ja puita tarvitaan, koska uusiutuvan raaka-aineen kysyntä ja hiilen sidonnan taloudellinen arvo kasvaa. Kysymys onkin jo nyt siitä kuinka voimme samanaikaisesti yhdistää metsien lisääntyvän käytön ja kasvattaa samanaikaisesti metsien hiilen nieluja. Jos käytämme puuta kuten nyt tai enemmän, niin katseet kääntyvät turvemaihin. Fakta on, että päästöjä on vähennettävä ja vähennyksiä on tehtävä nopeasti. Metsätaloudella ja maankäytöllä on merkittävä rooli kun Suomi siirtyy hiiltä ilmakehään päästävästä valtiosta hiilineutraaliksi.

Liput 5 e, lapset ja nuoret alle 16 v. ilmaiseksi.Tervetuloa!

Lisätietoa ja ilmoittautumiset puh. 0206 39 7950, email tunturi-lappi(at)metsa.fi

www.luontoon.fi/tunturi-lapinluontokeskus/ajankohtaistaKartta latautuu...