Arkisto

Varjoteatterityöpaja


29.06 - 30.06 (16:00 - 18:00)
Enontekiön Kotiseutumuseo

Kahden päivän työpajassa tutustutaan nukketeatteritaiteilija Jose Salon johdolla varjoteatterin tekniikoihin ja mahdollisuuksiin. Varjoteatteri on kiehtova keino runojen ja omien pienten tarinoiden havainnollistamiseen. Unenomaiset kuvat ja varjojen muuttuvainen luonne mahdollistaa kaikenlaisten aiheiden ja teemojen käsittelyn. Työpajassa luodaan varjoja omilla kehoilla, esineillä sekä valmistetaan omia varjonukkeja. Kurssin aikana jokainen valmistaa oman lyhyen etydinsä valitsemansa tekstin pohjalta.

Jose Salo on yksi kesän Väyläfestivaalin residenssitaiteilijoista. Nukketeatteritaiteilijana hän toimii alan kouluttajana, ohjaajana, skenografina, nukenrakentajana, nukke-näyttelijänä sekä näyttelijänä. Hän on tehnyt sekä aikuisille että lapsille suunnattuja nukketeatteriesityksiä, joissa on nähty monipuolisesti paperi-, varjo- ja pöytäteatteria, marionetteja sekä jättinukkeja.

Ilmoittautuminen 9.6. mennessä: info@vaylafestival.com
Työpaja on avoin kaikenikäisille osallistujille. Kerro ilmoittautuessasi ikäsi, pienet lapset mukaan oman aikuisen kanssa. Työpajaan mahtuu enintään 10 osallistujaa.

Osallistumismaksu 25€ / osallistuja.
Lapsen kanssa osallistuva aikuinen ilmaiseksi.

Ennakkotehtävä
Osallistujille annetaan ennakkotehtävä ja ohjeet sähköpostitse ennen kurssille tuloa.

 

Työpajaesite

 

Työpajan järjestäjänä toimii Väyläfestivaali ry. Lisätietoja: vaylafestival.com/fi/ tyopajatKarttaa ei ole saatavissa