Arkisto

Kategoriat
syyskuu 7, 2018

Koko Tunturi-Lapin turvallisuutta mietettiin Jyppyrällä

Nuotionräiskeessä ja kauniissa syysauringossa käytiin tänään iltapäivällä hyvänhenkinen keskustelu koko Tunturi-Lapin turvallisuustilanteesta. Paikalle olivat kokoontuneet sisäministeri Kai Mykkänen, Lapin poliisiasian neuvottelukunnan puheenjohtaja Sanna Luoma, Lapin poliisipäällikkö Esa Heikkinen, rajakomentaja Jari Tolppanen Rajavartiolaitokselta, Rovaniemen valtuuston puheenjohtaja Heikki Autto, sekä Enontekiön kunnan edustajia. Arvovaltaisen delegaation vierailu oli rohkaiseva.

-Meillä on selvästi yhteinen päämäärä ja tahtotila. Tulevaisuudessakin on taattava turvallisuudentunne Tunturi-Lapin asukkaille. Siinä poliisin läsnäolo on merkittävä tekijä, tiivisti Enontekiön kunnanjohtaja tapaamisen jälkeen.

-Tällä hetkellä on erittäin positiiviset näkymät poliisin saamiseksi takaisin Enontekiölle ja uskon, että parannusta on tulossa, totesi puolestaan Enontekiön kunnanvaltuuston puheenjohtaja Seppo Alatörmänen. Oli hyvä keskustella samalla kertaa kaikkien keskeisten turvallisuudentunteeseen vaikuttavien toimijoiden kanssa, hän jatkaa.

Poliisin harvaan asutuille alueille esitetty lisämääräraha odottaa eduskunnan vahvistusta ja Lapin poliisin ratkaisuja, minne resurssit lopulta kohdentuvat. Päätöksiä asiassa tehdään vuoden loppuun mennessä.

Lue koko tiedote

 


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat