Kirjasto
Aukioloajat:
ma 12 – 19
ti 10 – 16
ke 10 – 16
to 12 – 19
pe 10 – 16
aattoina 10 – 16
Omatoimiajat
ma-su klo 7 – 21 palveluaikojen ulkopuolella
Omatoimiasiakkaan tulee puhdistaa käyttämänsä lainausautomaatti tai tietokone ennen käyttöä puhdistusliinalla, joita on laitteiden vieressä varattuna tähän tarkoitukseen. Puhdistusohje myös paikanpäällä.
eMagz-kokoelma otettu käyttöön
Lapin kirjaston e-aikakauslehtien kokoelma eMagz on otettu käyttöön! Kokoelma on etäkäyttöinen, eli voit lukea lehtiä kotoa käsin omalta laitteeltasi. Kokoelma löytyy osoitteesta lapinkirjasto.emagz.fi ja linkki löytyy myös Finnan sinisestä pikapalkista. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja nelinumeroisella PIN-koodilla.
Käyttölisenssejä on rajoitettu määrä, joten palvelu ilmoittaa, jos lisenssi on käytössä jo jollain toisella.
Lukemista nuorille ja Wattpad-sivuston esittely
Katso Jessican kirjavinkkaukset tästä.
Tutustu Wattpad-sivustoon.
E-aineistot käytössä myös kirjaston ulkopuolella
Lapinkirjasto.finna.fi:n etusivulta löytyy kirjastojen ja muiden toimijoiden tarjoamia
verkkopalveluita. Tällaisia ovat esimerkiksi e-kirjat, e-äänikirjat, videotallenteet, podcastit, musiikkiäänitteet ja soitonoppaat. Osa palveluista on vapaasti käytössä, osa vaatii kirjautumisen kirjastokortilla ja pin-koodilla.
Lapin kirjaston e-aineistotarjonta
Kirjaston kokoelma Ellibs Library
Kätevä vinkki kirjavarauksista:
Tiesitkö, että voit keskeyttää varauksesi koska tahansa?
Jos et pääse noutamaan varaamiasi kirjoja, voit lukita ne Lapinkirjasto.finna.fi:n sivuilla omista tiedoista, mikäli ne eivät ole jo matkalla sinulle tai odottamassa noutoa. Keskeytyksen aikana etenet normaalisti varausjonossa, mutta kirja ei tule noudettavaksi sinulle ennen kuin olet poistanut keskeytyksen ja olet jonon kärjessä.
Ohjeet varauksen keskeytykseen
ELONET – kotimaisia elokuvia verkossa maksutta
Elonetissä on nyt katsottavissa 225 pitkää kotimaista elokuvaa ja liki parituhatta muuta filmiä, mainoksia ja lyhytelokuvia.
Nämä elokuvat ovat olleet kotimaisessa teatterilevityksessä.
Elonet on yksityishenkilöille sekä kulttuuri- ja opetuskäyttöön suunnattu ilmaispalvelu. Sen sisältöjä ei saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin ilman Kansallisen audiovisuaalisen instituutin lupaa. Elonet-elokuvat ovat ensisijaisesti katsottavissa tietokoneella ja mobiililaitteilla.
Teknisen laadun suhteen ei jää toivomisen varaa: jokainen pitkistä elokuvista on nähtävillä vähintään teräväpiirtona ja peräti 99 elokuvaa on katsottavissa 4K UHD -laadulla.
Napsauta https://elonet.finna.fi/ ja elokuvan taivas aukeaa!
Omatoimikirjaston käyttö
Omatoimikirjasto tarkoittaa, että kirjastoon pääsee asioimaan silloinkin, kun henkilökunta ei ole paikalla. Ulko-ovesta pääsee sisään kirjastokortilla ja henkilökohtaisella tunnusluvulla. Tunnusluku on sama, jota käytetään verkkokirjastossa asioitaessa. Omatoimikirjaston pääsevät kaikki yli 15-vuotiaat Lapin kirjastokortin haltijat.
Omatoimikirjastossa lainaus ja palautus tapahtuvat automaatilla. Kirjastoon on asennettu kameravalvonta, jonka tallenteisiin turvaudutaan, jos käytössä ilmenee epäasiallisuutta. Ennen sulkemista kuulutukset kertovat hyvissä ajoin, että omatoimiaika on päättymässä ja kirjasto sulkeutumassa. Valaistus ja lainausautomaatti sammuvat automaattisesti omatoimiajan päättyessä. Omatoimikirjaston käyttöä voi tulla opettelemaan kirjastohenkilökunnan avustuksella kirjaston normaaleina aukioloaikoina.
Kirjaston normaalit palveluajat, jolloin henkilökunta on paikalla, säilyvät.
Omatoimikirjaston käyttöajat palveluaikojen ulkopuolella ma-su klo 07-21.
Aineistohaku
lapinkirjasto.finna.fi Enontekiön kirjasto kuuluu Lapin kirjasto -ryhmään.
Palvelut
Asiakkaitten käytössä on kaksi kameralla varustettua nettikonetta, tulostin, kopiokone (mv, A3), viivakoodinlukija ja langaton verkko (tunnukset asiakaspalvelusta). Lapin kirjastosta voi verkkopalvelutunnuksilla lainata myös e-kirjoja ja e-äänikirjoja. Kirjastossa on kaksi tablettia, joilla voi kokeilla e-kirjan lukemista kirjastossa. Tabletteja ei lainata kotiin.
Virtuálafierbmi –sivusto sisältää Suomen saamelaisalueen kirjastojen ja saamelaisen erikoiskirjaston tuottamia ja toteuttamia verkkosisältöjä sekä linkkejä muiden tuottamiin keskeisiin saamenkielisiin sisältöihin. Sivustoa ylläpitää Rovaniemen kaupunginkirjastossa toimiva Suomen saamelainen erikoiskirjasto.
Lapin kirjastojen e-aineistokokoelmasta löytyy e-kirjoja, e-äänikirjoja, sanomalehtia, musiikkia sekä soitonopetusta. Lisää tietoa e-aineistoista löydät Lapin kirjaston sivuilta.
Kirjastossamme on mahdollista rekisteröityä Celian asiakkaaksi. Celia on erikoiskirjasto, joka tuottaa ja välittää äänikirjoja lukemisesteisille. Syynä lukemisesteisyyteen voi olla esimerkiksi näkövamma tai heikentynyt näkö, lukivaikeus, kehitysvamma tai tilapäinen, sairauden aiheuttama lukemiseste. Celian CD-muotoisia äänikirjoja on mahdollista lainata Lapin kirjasto -kimpan kirjastoista. Niitä voi kuunnella mp3-ominaisuudella varustetuilla CD-soittimilla tai tietokoneilla. Celian verkkopalveluasiakas saa äänikirjat kuunneltaviksi omalla tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Myös CD-muotoisten äänikirjojen kuuntelijaksi on mahdollista rekisteröityä. Tällöin asiakas saa Celiasta 1–5 äänikirjaa kuukaudessa kotiin lähetettyinä. Verkkopalvelussa on käytettävissä Celian koko äänikirjakokoelma, tällä hetkellä noin 40 000 kirjaa.
Kirjasto toivoo ASIAKASPALAUTETTA, kehittämisehdotuksia ja aineistotoivomuksia sähköpostitse osoitteeseen kirjasto@enontekio.fi, tai suullisesti palvelutiskillä.
Enontekiön kirjaston palvelumaksut
Enontekiön kirjaston lehtilista 2020
Enontekiön kirjaston kameravalvonnan rekisteriseloste
Lapin kirjaston tietosuojaseloste
Kirjastoauton AIKATAULU suomeksi ja saameksi
Enontekiön kirjasto
Puistomäentie 2
99400 Enontekiö
Puh. 040 357 9905
Sähköposti: kirjasto@enontekio.fi
Henkilökunta:
Heli Nurmi, kulttuuri- ja viestintäkoordinaattori, p. 040 538 0712
Pirjo Salonen, kirjastovirkailija, p. 040 357 9905
Sisko Keskitalo, kirjastovirkailija
Nina Veini, autokirjastonhoitaja
Kari Ylitalo, kirjastoautonkuljettaja-virkailija
Puh. kirjastoautoon 0400 398 219
Marja Alatalo, kirjastovirkailija (kirjastoauto)