Arkisto

Kategoriat
13 helmikuun, 2020

Pohjoismaiset Jäänveistokisat tuovat tuulahduksen maailmalta – helmikuun lopulla huippuveistäjiä Enontekiölle

Pohjoismaiset jäänveistokisat järjestetään Hetassa 27. – 29.2. ja jäätä veistetään pareittain. Kilpailun teemana on ajankohtainen aihe Rauha – Peace.  Lumi, jää, rauha ja hiljaisuus ovat tärkeitä vetovoimatekijöitä Enontekiöllä.  Tänä vuonna tulee myös kuluneeksi 75 vuotta Lapin sodan päättymisestä, ja tapahtuma haluaa kunnioittaa sitä jääveistoksin.

Kilpailemaan tulee huipputason veistäjiä Suomesta ja ulkomailta. Kaukaisimmat vieraat saapuvat Ukrainasta, Saksasta ja  Etelä-Norjasta. Veistäjien  joukossa on useita Suomessa ja maailmalla hyvin menestyneitä jään- tai lumenveistäjiä. Ensimmäistä kertaa Enontekiölle kilpailemaan tulee monissa kisoissa kärkipäähän sijoittunut, vuoden 2018 jäänveiston Suomen mestari porvoolainen Timo Koivisto pareineen. Norjalainen Elisabeth Kristensen on mukana kolmatta kertaa, ja on menestynyt niin maailmalla kuin Enontekiön veistokilpailuissa.

Jääveistokset sijoittuvat eri puolille Hetan kylää. Tarkemmat paikat löytyvät Enontekio.fi-sivulta ja Enontekiön kunnan Facebookista. Kisa alkaa torstaina 27.2. klo 9 ja jatkuu lauantaihin 29.2. klo 12 saakka valoisana aikana. Palkintojenjako on lauantaina klo 14 Hotelli Jussantuvalla. Veistokset valaistaan ja ne jäävät ilahduttamaan niin matkailijoita kuin enontekiöläisiäkin. Yleisöllä on mahdollisuus äänestää omaa suosikkiveistostaan maaliskuun puoliväliin saakka.

Pohjoismaiset jään- tai lumenveistokisat järjestetään Enontekiöllä jo viidettä kertaa. Tänä vuonna Enontekiön kunta järjestää jäänveistokisat yhteistyössä Hetan yrittäjien kanssa.

 


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat