Arkisto

Kategoriat
joulukuu 19, 2017

Poliisiasia käsitellään Enontekiön kunnanvaltuustossa keskiviikkona ylimääräisenä asiana

Enontekiön kunnanhallitus päätti tiistaina 19. joulukuuta esittää valtuustolle, että se hyväksyy talousarvioon 2018 hallinnon toimialalle ylimääräisen 100.000,00 euron määrärahan Enontekiön kunnan ja kuntalaisten turvallisuuden varmistamiseksi.

Määrärahan toimeenpanovaltuudet annetaan kunnanhallitukselle, mikäli Enontekiön poliisipartio lakkautetaan. Turvallisuusmäärärahan käytöstä tulee laatia suunnitelma, joka takaa kuntalaisten hyvinvoinnin ja alueen elinvoiman.

  • Enontekiön kunta on pyrkinyt vaikuttamaan Enontekiön kunnan turvallisuuden heikkenemissuunnitelmiin lukuisilla tavoilla. Enontekiöläisiä ei ole selvästikään kuultu. Kyse on perustuslaillisesta oikeudesta turvallisuuteen ja yhdenvertaisuuteen, joita ollaan edelleen heikentämässä vaikka ne jo nyt ovat Enontekiöllä selvästi huonolla tolalla, kertoo kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen taustoista.

Enontekiön kunta on vaarassa jäädä ilman omaa poliisia vuoden 2018 alusta. Lapin poliisin suunnitelmissa on hoitaa Enontekiön poliisitarpeet Kittilästä, Kolarista tai Muoniosta.

Kunnanhallituksen päätös on luettavissa Enontekiön kunnan verkkosivuilta.

Enontekiön kunnanvaltuusto käsittelee asiaa keskiviikkona 20. joulukuuta. Lähetystä voi seurata suorana klo 17 alkaen Youtubessa.


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat