Asuminen ja ympäristö

Jätehuolto

Jätehuollon käytännön järjestelyt ja viranomaistoiminta ovat siirtyneet Enontekiön kunnalta Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapecolle 1.4.2007 alkaen. Enontekiöllä asumisen ja vapaa-ajanasumisen jätehuollon järjestää Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapeco www.lapeco.fi

Asumisjätteenä pidetään kaikkea asumisessa syntynyttä jätettä, kuten vakinaisessa asunnossa, vapaa-ajan asunnossa, asuntolassa ja muussa asumisessa syntyvää jätettä, mukaan lukien sako- ja umpikaivoliete.  Vapaa-ajan asunnossa syntyvää jätettä on pääasiassa omaan käyttöön tarkoitetuissa kesämökeissä, vuokrattavissa lomamökeissä ja -osakkeissa ja muissa vastaavissa vapaa-ajan asuinrakennuksissa syntyvä jäte.

Lapecolla on Enontekiöllä jäteasema, aukioloajat ja yhteystiedot löydät tästä linkistä:

https://lapeco.fi/yhteystiedot/ecoasemat

Asemalta löytyy vastaanottopaikat yleisimmille asumisessa syntyville jätteille kuten metalliromulle, puutarhajätteelle, vanhoille huonekaluille, rakennusjätteelle ja puhtaalle puulle. Asemalla vastaanotetaan myös käytöstä poistettuja sähkölaitteita ja asumisen vaarallisia jätteitä (ent. nimitys ongelmajäte).

Jätehuollon jäteastiatyhjennyksiin, laskutukseen tai neuvontaan liittyen, ota yhteyttä Lapecoon:

Lapecon asiakaspalvelu

Puhelin 040 3511 771 arkisin klo 9.00–15.30

asiakaspalvelu@lapeco.fi

Voimassa olevat jätehuoltomääräykset sekä jätemaksutaksa:

https://lapeco.fi/toimintamme/maaraykset

https://lapeco.fi/hinnat/jatemaksutaksa

Yritysten jätehuolto

Yritykset voivat tehdä jätehuoltosopimuksen suoraan haluamansa jätehuoltoyrityksen kanssa. Esim. hotellinomaisia palveluja tarjoava lomakylä voidaan katsoa kuuluvan yritysten jätehuollon piiriin.

Lapeco voi tarjota jätehuoltopalveluja yrityksille toissijaisen vastuun palveluna, lisätietoja: https://lapeco.fi/jatehuolto/yritykset-ja-yhteisot