Asuminen ja ympäristö

Jätehuolto

Jätehuollon käytännön järjestelyt ja viranomaistoiminta ovat siirtyneet Enontekiön kunnalta Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapecolle 1.4.2007 alkaen. Enontekiöllä asumisen ja vapaa-ajanasumisen jätehuollon järjestää Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapeco

Asumisjätteenä pidetään kaikkea asumisessa syntynyttä jätettä, kuten vakinaisessa asunnossa, vapaa-ajan asunnossa, asuntolassa ja muussa asumisessa syntyvää jätettä, mukaan lukien sako- ja umpikaivoliete.  Vapaa-ajan asunnossa syntyvää jätettä on pääasiassa omaan käyttöön tarkoitetuissa kesämökeissä, vuokrattavissa lomamökeissä ja -osakkeissa ja muissa vastaavissa vapaa-ajan asuinrakennuksissa syntyvä jäte.

Jäteasema

Lapecolla on Enontekiöllä jäteasema.

Jäteaseman aukioloajat ja yhteystiedot >>

Asemalta löytyy vastaanottopaikat yleisimmille asumisessa syntyville jätteille kuten metalliromulle, puutarhajätteelle, vanhoille huonekaluille, rakennusjätteelle ja puhtaalle puulle. Asemalla vastaanotetaan myös käytöstä poistettuja sähkölaitteita ja asumisen vaarallisia jätteitä (ent. nimitys ongelmajäte).

Asiakaspalvelu

Jätehuollon jäteastiatyhjennyksiin, laskutukseen tai neuvontaan liittyen, ota yhteyttä Lapecoon:

Lapecon asiakaspalvelu
avoinna arkisin klo 9.00–15.30
puh. 040 3511 771
asiakaspalvelu@lapeco.fi

Jätehuoltomääräykset ja -maksut

Voimassa olevat jätehuoltomääräykset >>
Jätemaksutaksa >>

Yritysten jätehuolto

Yritykset voivat tehdä jätehuoltosopimuksen suoraan haluamansa jätehuoltoyrityksen kanssa. Esimerkiksi hotellinomaisia palveluja tarjoava lomakylä voidaan katsoa kuuluvan yritysten jätehuollon piiriin. Lapeco voi tarjota jätehuoltopalveluja yrityksille.

Lisätietoja yritysten jätehuoltopalveluista >>