Arkisto

Vuoden luontokuvat 2022


07.11 - 02.01 (00:00)

Vuoden Luontokuvat 2022 -näyttely on esillä Tunturi-Lapin luontokeskuksessa 7.11.2023 – 3.1.2024 maanataista perjantaihin klo 9 – 16. Näyttelyssä on esillä kaikki 36 Vuoden Luontokuva 2022 -kilpailussa palkittua kuvaa. Jokaisesta yhdeksästä kilpailusarjasta on mukana kolme parasta ja kunniamaininnan saaneet kuvat. Voittajakuva on Antti Strangin ”Uhka syvyydestä”. Näyttelyyn on vapaa pääsy!

Sinisen veden pinnalla istuu korento. Veden alla näkyy uhkaavana petokalan silmät ja suu.
Antti Strang. Uhka Syvyyksistä.

Vuoden Luontokuva -kilpailun tuomariston mukaan voittokuva on hieno ja yllätyksellinen tilannekuva, jonka ansiot eivät välttämättä aukea aivan ensi silmäyksellä:
”Uhka syvyyksistä on yksityiskohtainen ja tarkka kuva päivänkorennosta, joka odottaa lentoonlähtöä hieman liian kauan”, tuomaristo luonnehtii. ”Kyseessä on täydellisesti vangittu tilanne. Kaikki on ollut valmiina korentokuvaa varten, mutta kalan tullessa näkyviin kuvaaja on onnistunut laukaisemaan kameran ratkaisevalla hetkellä”, tuomaristo suitsuttaa kuvan ainutlaatuista tilannetta ja kuvaajan onnistumista juuri oikeaan aikaan.

”Tumma vesi ja kiiltävät korennon siivet luovat kuvaan syvyyttä. Kalan hahmo luo jännittävän ja ehkä piinaavankin tunnelman. Sen vaanivat silmät veden tummuudessa tekevät kuvasta lopullisesti loistavan, Vuoden Luontokuvan arvoisen otoksen”, tuomaristo analysoi voittokuvaa.

Kilpailuun osallistui liki 12 000 kuvaa.

Vuoden luontokuva -kilpailun ja näyttelyn järjestää Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry.Tapahtuman järjestäjä: Tunturi-Lapin luontokeskus

Lisätietoja:
Tunturi-Lapin luontokeskus
0206 39 7950
tunturi-lappi@metsa.fi

https://www.jyu.fi/fi/tapahtumat/vuoden-luontokuvat-2022-nayttely