Sosiaali ja terveys

Toimintakeskus Hyrylä

Enontekiöllä suurin osa päivä – ja työtoiminnasta tapahtuu toimintakeskus Hyrylässä. Toiminnan tavoitteena on tarjota kehitysvammaisille, aistivammaisille ja mielenterveyden ongelmista kärsiville ihmisille päivän aikana mielekästä ohjattua toimintaa kuntoutumisen ja elämänhallinnan tukemiseksi. Kehittää asiakkaiden toimintakykyä ja itsenäistä selviytymistä jokapäiväisistä toiminnoista. Päivätoiminta on virikkeellistä toimintaa.

 

   Toimintakeskus Hyrylässä pääsee kutomaan esimerkiksi mattoja kangaspuilla.  Asiakkaille järjestetään erilaisia maalaus- ja askartelutyöpajoja.


Yhteystiedot:

Riekontie 2
99400 Enontekiö
Puh. 040 – 865 0727
Sähköposti: toimintakeskus(at)enontekio.fi
Ohjaaja Päivi Ikonen: 040 559 6771
paivi.ikonen(at)enontekio.fi

Henkilökunta

Työtoiminnasta vastaavat vastaava ohjaaja Päivi Ikonen, ohjaaja Merja Korkalo, avustaja Marja Harju ja avustaja Pirjo Leppäjärvi.

Toimintakeskus Hyrylän myymälä on avoinna:

Ma – Ke klo 10.00 – 14.00

To klo 10.00 – 12.00

Myymälä on kiinni Pe, La ja Su.

Valmistamme pieniä lahjaesineitä, poppanatuotteita, mattoja, seinätekstiilejä.
Teemme mahdollisuuksien mukaan tilaustöitä, mattoja, poppanoita, lapasia, sukkia ja ym.
Tervetuloa tutustumaan toimintaamme!

Myymälästä löytää erilaisia sisustus- ja käyttötuotteita, jotka ovat tehty Toimintakeskus Hyrylän työpajoilla.    

 

Kehitysvamma- eli erityishuolto on lakisääteistä kunnalle kuuluvaa palvelua. Se koostuu monista erilaisista asioista esim. tutkimus ja terveydenhuolto, ohjaus, kuntoutus ja valmennus, työtoiminnan ja asumisen järjestäminen, yksilöllinen hoito ja huolenpito. Tavoitteena on tukea kehitysvammaista ihmistä yhteiskunnan täyteen jäsenyyteen, itsenäisyyteen ja oman elämän hallintaan ja turvata hänelle hyvä elämä.

Erityshuoltolaki

Vammaispalvelut