Sosiaali ja terveys

Toimintakeskus Hyrylä

Enontekiöllä suurin osa päivä – ja työtoiminnasta tapahtuu toimintakeskus Hyrylässä. Toiminnan tavoitteena on tarjota kehitysvammaisille, aistivammaisille ja mielenterveyden ongelmista kärsiville ihmisille päivän aikana mielekästä ohjattua toimintaa kuntoutumisen ja elämänhallinnan tukemiseksi. Kehittää asiakkaiden toimintakykyä ja itsenäistä selviytymistä jokapäiväisistä toiminnoista. Päivätoiminta on virikkeellistä toimintaa.

 

     


Yhteystiedot:

Riekontie 2
99400 Enontekiö
Puh. 040 – 865 0727
Sähköposti: toimintakeskus@enontekio.fi

Henkilökunta

Työtoiminnasta vastaava ohjaaja Merja Korkalo, ohjaaja Tuija Parviainen ja avustaja Marja Harju.

Toimintakeskus Hyrylä on auki
arkipäivisin klo 8:30 – 14:00.

Valmistamme pieniä lahjaesineitä, poppanatuotteita, mattoja, seinätekstiilejä. Tuotteitamme on myynnissä Luontokeskuksessa Cafe Pulmusessa. Toimintakeskus Hyrylässä voi käydä myös tekemässä ostoksia arkipäivisin.

Teemme mahdollisuuksien mukaan tilaustöitä, mattoja, poppanoita, lapasia, sukkia ja ym.

    

 

Kehitysvamma- eli erityishuolto on lakisääteistä kunnalle kuuluvaa palvelua. Se koostuu monista erilaisista asioista esim. tutkimus ja terveydenhuolto, ohjaus, kuntoutus ja valmennus, työtoiminnan ja asumisen järjestäminen, yksilöllinen hoito ja huolenpito. Tavoitteena on tukea kehitysvammaista ihmistä yhteiskunnan täyteen jäsenyyteen, itsenäisyyteen ja oman elämän hallintaan ja turvata hänelle hyvä elämä.

Erityshuoltolaki

Vammaispalvelut