Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste

Enontekio.fi-sivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Tämä tarkoittaa, että sivuston on täytettävä Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 -kriteeristössä esitettyjen vaatimusten tasot A ja AA.

Enontekio.fi verkkosivusto on julkaistu 6.10.2016.

Tämä saavutettavuusseloste on julkaistu 19.08.2020.

Palvelun saavutettavuuden on arvioinut ulkopuolinen asiantuntijaorganisaatio.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Enontekiön kunnan verkkosivusto vastaa pääosin saavutettavuusvaatimusten tasoa A ja AA.

Ei-saavutettava sisältö

Enontekiön kunnan verkkosivusto sisältää liitetiedostoja (pdf, doc), joista kaikki eivät muotonsa vuoksi ole saavutettavia. Ei-saavutettavia liitetiedostoja on osa ennen 23.9.2018 julkaistuista tiedostoista, jotka eivät ole digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain vaatimusten piirissä. Kunnan kanssa asioimiseen tarvittavat vanhat liitetiedostot pyritään uudistamaan saavutettaviksi vuoden 2020 aikana. Jos haluat tiedot saavutettavassa muodossa, ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen kirjaamo@enontekio.fi.

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi

Olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen. Verkkosivuston saavutettavuus on auditoitu keväällä 2020, ja tarvittavat korjaukset on suoritettu elokuussa 2020.

Palaute ja yhteystiedot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen sivustollamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Lähetä palautteesi palautelomakkeella tai sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@enontekio.fi.

Valvontaviranomainen 

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000