Asuminen ja ympäristö

Liikenneyhteydet Enontekiölle

Aikataulut & reitit

Taksit Enontekiöllä

Enontekiöllä toimii useita taksiyrittäjiä. Katso taksien sijainnit ja yhteystiedot.

Junalla ja linja-autolla

Junalla pääset Enontekiölle saapumalla joko Kolariin tai Rovaniemelle. VR myy autojuna-paketteja, jolloin pääset jatkamaan yöjunasta matkaa omalla autolla. Ilman autoa saapuva voi hypätä rautatieasemalta linja-autoon tai kutsutaksiin.

Katso junayhteydet ja aikataulut VR:n sivuilta

Jatkoyhteydet Rovaniemeltä


Jatkoyhteydet Kolarista

  • Hettaan Vuontispirtin ja Yli-Kyrön kautta sesonkiaikoina. Liput Matkahuollon kautta.
  • Matkahuollon aikatauluhaku
  • Kilpisjärvelle jatkoyhteys linja-autolla Muonion kautta ks. Matkahuollon aikatauluhaku.

Saapuminen Enontekiölle lentäen

Enontekiötä lähellä olevia lentokenttiä ovat Kittilä, Rovaniemi, Kiiruna Ruotsissa sekä Tromssa ja Alta Norjassa. Näiltä kentiltä olet perillä Enontekiöllä parissa tunnissa vaikka vuokra-autolla hurauttamalla, linja-autolla tai kutsutaksilla.

Enontekiön Hetassa on oma lentoasema, jonne tällä hetkellä lennetään ainoastaan tilauslentoja. Kentälle on mahdollista lentää myös yksityiskoneella.

Jatkoyhteydet Kittilän lentokentältä

Jatkoyhteydet Rovaniemen lentokentältä

Enontekiön kautta Norjaan

Enontekiön kautta kulkee myös bussiyhteyksiä Norjaan. Voit siis yhdistää samaan reissuun helposti Enontekiön ja Norjan kohteet, kuten Lyngenfjordin ja Tromssan!

Arctic Route- bussiyhteyksillä pääset sesonkiaikoina Rovaniemeltä Kilpisjärven kautta Tromssaan ja Tromssasta Kilpisjärven kautta Rovaniemelle. Yhteyttä Rovaniemeltä Kilpisjärven kautta Tromssaan ajaa Eskelisen Lapin Linjat.