Liikunta ja vapaa-aika

Ulkoilureitit ja ladut

Enontekiöllä on laaja verkosto ulkoilureittejä sekä kesä- että talvikäyttöön. Reittikarttoja voi ostaa Tunturi-Lapin luontokeskuksesta Hetasta.


Ladut

Enontekiön latuverkosto laajenee talven edetessä, ollen laajimmillaan maaliskuulta huhtikuun puoliväliin. Kilpisjärvellä todennäköisesti pääset suksille vielä kesäkuussakin.

Latutilanne nyt

Seuraa latutilannetta alla olevista linkeistä. Latujen hoidon pakkasraja on -20C.

Hetan latuseuranta
Kilpisjärven latuseuranta
Vuontispirtin alueen latuseuranta

Tulostettava Hetan Latukartta (PDF)


Kelkkareitit

Enontekiön kunnan moottorikelkkailureitit (Eteläosa) (PDF)
Enontekiön kunnan moottorikelkkailureitit (Käsivarsi) (PDF)

Kunnan ylläpitämät kelkkaurat ovat lähtökohtaisesti käytettävissä aina kun lumi- ja jäätilanne sen sallii. Kaudelle 2021-2022 jääalueet on merkitty. Lisätietoja: rakennustarkastaja Arto Kantola, arto.kantola@enontekio.fi, puh. 0400 168885.
Kunta ylläpitää Hetta-Muonio uraa ja Hetta-Palojoki väliä. Lisätietoja: Sami Virkkunen, puh. 0405837883

Metsähallituksen ja Kilpisjären Ladut ry:n ylläpitämille urille vaaditaan uralupa. Lue lisää: Eraluvat.fi, Kilpisjarvenladut.fi. Metsähallituksen ylläpitämät urat merkitään kevättalvelle 2022 helmikuun aikana.

Kaikilla reiteillä ajaminen tapahtuu omalla vastuulla!


Kesäreitit

Kesäreitistö palvelee vaeltajia, retkeilijöitä, polkujuoksijoita ja maastopyöräilijöitä. Reittien vaativuusasteet vaihtelevat lyhyistä koko perheen luontopoluista haastaviin erämaavaelluksiin.

Alueen suosituimpia kohteita on Hetta-Pallas-vaellusreitti. Myös Pöyrisjärven erämaa, Käsivarren erämaa ja Tarvantovaaran erämaa ovat suosittuja vaellus- ja maastopyöräilykohteita.

Kilpisjärven Saana-tunturin ympäristössä ja Mallan luonnonpuistossa on päiväretkiin sopivia reittejä. Myös Hetassa Tunturi-Lapin luontokeskuksen ja Jyppyrän ympäristössä on eri pituisia merkittyjä päiväretkireittejä.


Lisätietoja reiteistä:

Kattava reittikarttapalvelu Retkikartta.fi (Metsähallitus)
Kansallispuistojen ja erämaa-alueiden tiedot Luontoon.fi:ssa
Maastopyöräily- ja hiihtoreittejä Ulko.fi-palvelussa