Arkisto

Kategoriat
5 syyskuun, 2020

Enontekiön kunta myöntää vuosittain kulttuuripalkinnon hakemuksetta henkilölle tai yhteisölle tunnustuksena valtakunnallisesti tai alueellisesti Enontekiön kannalta merkittävästä kulttuurityöstä tai –teosta.

Vuoden 2019 kulttuuripalkinon saavat kaksi tapahtumaa: Hetan Marianpäivät ja Hetan Musiikkipäivät.

Molemmat tapahtumat juhlivat 50-vuotistaivaltaan vuonna 2019. Vuosien saatossa ne ovat tarjonnee kulttuurielämyksiä paikallisesti, mutta samalla ne tunnetaan laajasti myös kuntamme rajojen ulkopuolella.

Hetan Musiikkipäivät klassisella ohjelmistollaan tuo Enontekiötä esiin mielenkiintoisessa valossa valtakunnan tasolla ja houkuttelee esiintyjien lisäksi osallistujia eri puolilta Suomea. Hetan Marianpäivät kokoaa osallistujia ja esiintyjiä erityisesti eri puolilta saamelaisaluetta, Suomen lisäksi myös muista pohjoismaista. Saamelaiskulttuuria esiin tuova tapahtuma on jäänyt myös monen paikkakunnalla vierailleen matkailijan mieleen ja tapahtuma tunnetaan ympäri Suomea.

Molemmat tapahtumat toteutetaan enontekiöläisellä osaamisella ja näkemyksellä. Tämä on tarkoittanut järjestäjiltä pitkäjänteistä ja sitoutunutta vapaaehtoistyötä, sekä paikallisen yhteisön aktiivista osallistumista. Molemmat tapahtumat ovat elävä osa Enontekiön kulttuurielämää ja tarjontaa myös tänään.

Palkinto luovutettiin Väärtipäivien tapahtumatorilla la 5.9. klo 13.

 


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat