Arkisto

Kategoriat
9 lokakuun, 2024

Saamelaisnuoret toivovat yhdessäoloa ja saamenkielistä toimintaa – De2-hankkeen kyselyllä kartoitettiin nuorten toiveita vapaa-ajantoiminnasta

De2!-hankkeessa kartoitettiin nuorten toiveita liittyen saamenkieliseen vapaa-ajantoimintaan.  Kyselyn perusteella nuoret toivovat eniten saamenkielisiä nuorten iltoja ja yhdessäoloa muiden saamelaisnuorten kanssa. Saamelaisnuoria kiinnostavia asioita kyselyn perusteella ovat liikunta, perinteiset taidot ja ulkoilu.  Suurin osin kyselyyn vastanneista toivoo toimintaa järjestettävän omassa kotikylässään.

De!2-hankkeessa on jalkauduttu syksyn aikana pienempiin kyliin ja toimintaa on järjestetty tähän mennessä mm. Karesuvannossa Enontekiöllä.

-Loka-marraskuun aikana toimintaa järjestetään laajasti ympäri saamelaisaluetta. Tulossa on muun muassa tulistelua, peli-iltoja ja ulkoilua. Yhteistyössä Jutaava Duodji -hankkeen kanssa järjestetään Ivalossa huivinsolmeilukurssi. Lisäksi suunnitteilla on retki Kaarasjoen ja Kautokeinon duodjimarkkinoille, kertoo Aikio.

Nuorisoneuvosto julkaisee hankkeen tueksi nettisivuillaan nuorisotyö-sivuston. Sivustolla esitellään nuorisoneuvoston toimintatapoja, joilla se pyrkii vahvistamaan saamenkielistä nuorisotoimintaa. Sivustolla on mm. ideaboksi, johon nuoret voivat laittaa ideoita, toiveita ja ehdotuksia toiminnasta. Lisäksi sivustolla on tapahtumat-osio, johon kootaan nuorisoneuvoston ja hankkeen tulevat toiminnat.

Hankkeen toimintaa voi seurata sosiaalisessa mediassa hankkeen Instagram-sivuilta @de_astoaiggedoaibma.

Lisätietoja:
Anni-Saara Aikio
De! 2-hankkeen projektityöntekijä
anni-saara.aikio(at)samediggi.fi
puh. 044 9013500

Lyhennetty Saamelaiskäräjien 8.10. julkaistusta tiedotteesta


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat