Arkisto

Kategoriat
31 tammikuun, 2023

Elinvoimalautakunta kokoontui 24.1. 2023

Elinvoimalautakunta kokoontui puheenjohtajanaan Juha-Pekka Mäntyvaara. Sihteerinä oli Kimmo Lämsä, ja esittelijänä Arto Kantola. Paikalla olivat jäsenet Anja-Maija Lundell (1.varapuheenjohtaja), Daniela Huber, Sirpa-Liisa Korva, Janne Laakkonen ja Ville Syväjärvi.

Ilmoitusluontoisina asioina on elinvoimalautakunnalle ilmoitettu, että ympäristösuojeluviranomainen katsoo Enontekiön lämpölaitoksen savu- ja nokipäästöjen selvityksen riittäväksi, ja ettei ole tarvetta jatkotoimenpiteille. Lapin ELY-keskus on ilmoittanut luonnonsuojelualueiden ( Luontolahja ) perustamiseen liittyvistä päätöksistä.

Esityslistalla oli myös vuoden 2023 kokousajat, kiinteistönluovutukset ja talousarvio 2023 infrastruktuuri/viranhaltijat.

Elinvoimalautakunta on valinnut 16.2.2020 lentokentän projektinjohtopalveluiden suorittajaksi TTC Infrapalvelut Oy:n. Sopimuksen mukaisesti projektin jatkuessa seuraaville vuosille, optio sopimuksen jatkamisesta on käytetty sopimalla jatkosopimus ENF 2023-2024. Tilanne projektijohtopalveluiden tuottajan edustajan äkillisen menehtymisen johdosta muuttui, ja sopimus on yhteisesti purettu 5.1.2023 alkaen. Em. syystä on tarve saada projektille uusi PJP-/rakennuttamispalveluiden tuottaja valituksi. Elinvoimalautakunta valtuuttaa teknisen johtajan kilpailuttamaan ja valitsemaan tuottajan/tuottajat projektille tarkoituksen mukaisimmalla tavalla.

Hetan kaukolämpölaitoksen rakennuttajakonsultiksi elinvoimalautakunta valitsee tarjouksen mukaisesti Planora Oy:n. Enontekiön valtuusto on varannut 20.12.2022 1,2 milj. euroa Hetan kaukolämpölaitoksen uusimista varten. Planora Oy on antanut tarjouksen uuden kaukolämpölaitoksen rakennuttamisesta. Tarjous sisältää KVR-urakkatarjouspyyntöjen ja rekisteröintiasiakirjojen laadinnan, urakkatarjousten vertailun ja laadinnan sekä rakennusaikaisen valvonnan tarjouksen mukaan.

Kokouksessa otettiin esille myös Kilpisjärven monitoimitalon terveyspalveluiden odotustilan toimimattomuus ( Anja-Maija Lundell) ja Hetan Hiihtomaasta käytiin yleistä keskustelua.

Pöytäkirja luettavissa linkistä https://enontekio.cloudnc.fi/fi-FI/Toimielimet/Elinvoimalautakunta/Kokous_2412023


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat