Arkisto

Kategoriat
6 syyskuun, 2021

Ennätysmäärä mökkiläisiä kokoontui piknikille

Lähes 40 vapaa-ajan asukasta keskustelivat Enontekiön ajankohtaisista asioista kotiseutumuseolla perjantaina 3.9.2021.

Enontekiön kunta kutsuu vuosittain mökkiläiset keskustelemaan kasvotusten vapaa-ajan asukkaille tärkeistä asioista. Kunnasta paikalla olivat kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen, hallintojohtajan viransijainen Esko Rautiainen ja tapahtumasihteeri Sirpa Mannela.

Kunnanjohtaja toivotti tervetulleeksi ennätysmäärän osallistujia. Kolea sää pakotti joukon sisälle, jossa kelistä huolimatta oli lämmin tunnelma ja avointa keskustelua.

Korona ja terveyspalvelut puhuttivat vapaa-ajan asukkaita. Kunta sai mökkiläisiltä raikuvat aplodit terveysturvallisesta työstään. Mökkiläisten palaute myös lääkäriin ja hammaslääkäriin pääsystä oli erittäin myönteistä. ”On helppo kehua Lapin Sairaanhoitopiiriä palveluiden järjestämisestä. Yhteistyö pelaa paremmin kuin keskimäärin suomalaisissa kunnissa”, Rantapelkonen totesi.

Kunnanjohtaja kertoi mökkiläisille valmisteilla olevasta kuntastrategiasta, joka linjaa kunnan toimintaa tulvaisuudessa. Kunta toivoo myös vapaa-ajan asukkaiden vastaavan Enontekiön verkkosivuilla olevaan kyselyyn kuntastrategiasta.

Etätyön tekeminen herätti myös keskustelua.

”Enontekiön kunta on sitoutunut edistämään kaksoiskuntalaista koskevaa asiaa. Enontekiö on myös vapaa-ajan asukkaiden kunta, ja siksi asia on meille tärkeä”, tuumi Rantapelkonen. ”Taustalla on kuitenkin kyse perustuslaista ja verorahasta, joten asia vaatii vielä paljon valmistelutyötä valtakunnallisella tasolla.”

Valokuitu edistää kuntalaisten, vapaa-ajan asukkaiden ja kunnan työntekijöiden mahdollisuuksia tehdä etätyötä. Keväällä käytyjen neuvottelujen tuloksena valokuitua rakennetaan parhaillaan Enontekiölle. Myös vapaa-ajan asukkailla on mahdollisuus halutessaan liittyä valokuituun.

Tapahtuma tarjosi vapaa-ajan asukkaille mahdollisuuden osallistua kunnan kehittämiseen. Mökkiläisten palautteen perusteella kunnanjohtaja ja hallintojohtaja lupasivat viedä eteenpäin muun muassa seuraavia asioita:

  • postin kulku on liian hidas
  • vesiposti käyttöön
  • Hetta Hiihtomaan aukioloajat pidemmiksi
  • hiihtoladut pidettävä kunnossa
  • television näkyvyys antennilla
  • luontomatkailun edistäminen
  • matkailuautojen vessojen tyhjennyspaikat
  • Metsähallitukselle terveisiä kalavesien elvyttämisestä, pitkospuut takaisin reiteille

”Kunta lausuu saamelaisten kotiseutualueen luonnonvarasuunnitelmasta ja me voimme siinä ottaa kantaa moneen asiaan”, valaisi hallintojohtaja Rautiainen.


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat