Arkisto

Kategoriat
17 joulukuun, 2021

Enontekiö panostaa kouluihin, hyvinvointikeskukseen ja asuntoihin 2022

Enontekiön talous on vakaalla pohjalla, vaikka ensi vuodelle suunnitellaan useita investointeja kuntalaisten palveluihin ja hyvinvointiin.

Enontekiön kunnanvaltuusto on hyväksynyt talousarvion 2022. Useimpien toimialojen rahoitus säilyy ennallaan. Talousarvion mukaan ensi vuosi jää 11 000 euroa ylijäämäiseksi, eli kunnan menot eivät ylitä tuloja. Samoin tulevina vuosina kunnan talouden odotetaan vahvistuvan.

Investointeja on tarkoitus tehdä vuonna 2022 yhteensä yli viiden miljoonan euron edestä. Ne rahoitetaan pääasiassa lainarahalla. Uutta lainaa otetaan 5 000 500 euroa, ja toisaalta pitkäaikaisia lainoja lyhennetään 617 000 euroa.

Karesuvantoon rakennetaan väistötilat koululle ja päiväkodille. Valtuusto jätti avoimeksi sen, vuokraako vai ostaako kunta liikuteltavan tilapäisrakennuksen, jotta parasta ratkaisua voidaan hakea mahdollisimman joustavasti.  Lisäksi valtuusto päätti siirtää 15 000 euroa hallinnosta opetustoimen budjettiin.

Enontekiön kunta suunnittelee hyvinvointikeskuksen rakentamista Hettaan. Hankkeeseen on varattu rahaa talousarviossa, mutta sen toteutumisesta neuvotellaan vielä tulevan sote-alueen kanssa ja tarvittaessa Sosiaali- ja terveysministeriön kanssa.

Kunnan alaisuudessa toimiva kiinteistöyhtiö aikoo rakentaa Kilpisjärvelle uusia vuokra-asuntoja. Näin pyritään helpottamaan alueen asuntopulaa.

Lisäksi kunta investoi muun muassa liikuntapaikkojen ja ulkoilureittien kehittämiseen, kotiseutumuseon kunnostamiseen ja koulujen tietotekniikkaan.

 

Lisätiedot: vs. hallintojohtaja Esko Rautiainen, puhelin 0407 3960 62 tai sähköpostilla esko.rautiainen@enontekio.fi


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat