Arkisto

Kategoriat
2 kesäkuun, 2022

Enontekiön kylien kehittäminen käynnistyy

Hei Enontekiön kyläläinen!

Enontekiön kylät -hanke on nyt käynnissä ja tavoittelemme kaikkia Enontekiön kylien ihmisiä. Asutpa missä tahansa Enontekiöllä tai oletpa sitten paikallinen tai kesäasukas, yrittäjä tai työntekijä, eläkeläinen tai perheen äiti, niin hankkeen avulla on mahdollisuus saada apua kyläsi kehittämiseen.

Jos sinulla on idea, kuinka kylääsi voisi kehittää tai olet ehkäpä harkinnut uudenlaisen yritystoiminnan aloittamista kylässä, niin nyt on aika tuoda ajatuksesi esiin!

Kyläläisille tullaan järjestämään kaikille avoimia työpajoja, joissa tunnistetaan kylien omia vahvuuksia ja erityispiirteitä sekä kerätään kehitysideoita ja etsitään keinoja niiden toteuttamiseen. Lisäksi järjestetään asiantuntijoiden vetämiä tilaisuuksia, joissa pureudutaan kylistä esiin nousseiden ideoiden jalostamiseen ja tukemiseen.

Enontekiön kylillä on omaleimaset erityispiirteet ja historia. Kylistä saadun tiedon perusteella jokaiselle kylälle etsitään omat tarinat, joita myös työstetään yhteisissä työpajoissa asiantuntijan tuella. Kylistä tehdään tarinalliset esittelyt digitaalisena sisältönä.

Kaikkiin tilaisuuksiin, kuten työpajoihin ja kyläkävelyihin ovat kaikki tervetulleita! Kyläkävelyjen sekä työpajojen aikataulut ilmoitetaan ilmoitustauluilla, kunnan Facebook-sivuilla sekä Enontekiön Sanomissa.

Kyläsi vahvuuksista, tarinasta ja kehitysideoista kertoaksesi voit ottaa myös suoraan yhteyttä joko puhelimitse (myös Whatsapp) tai sähköpostitse. Liity myös kaikille avoimeen Enontekiön kylät Facebook-ryhmään, jossa kylien kehittämisestä ja tarinoista voidaan keskustella vapaasti yhdessä.

(Vain verkkosisältö) Lisätietoa hankkeesta löytyy täältä: https://enontekio.fi/kehittaminen-ja-elinvoima/hanketoiminta/enontekion-kylat-hanke/

Saa ottaa yhteyttä!

Enontekiön kylät -hanke
Sasmo Kangassalo
040 665 1442

sasmo.kangassalo@enontekio.fi

Hankerahoituksen myöntää Leader Tunturi-Lappi. Hanketta hallinnoi ja toteuttaa Enontekiön kunta.

 


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat