Arkisto

Kategoriat
9 maaliskuun, 2020

Enontekiön lentokenttä on Suomen kansainvälisin ja kasvuprosentti isoin Lapissa

Enontekiön lentokentän matkustajamäärä kasvoi tammikuussa 2020 19% edellisen vuoden tammikuuhun verrattuna. Kasvu on ollut Lapin kenttien nopeinta. Vuosi alkoi samoissa merkeissä kuin edellinen päättyi: vuonna 2019 Enontekiön lentokentän matkustajamäärä kasvoi 7,4%. Kasvuvauhdissa edellä oli koko Suomessa ainoastaan Turun lentokenttä. Vuonna 2019 Enontekiön lentokenttä palveli 27 979 matkustajaa. Kansainvälisten matkustajien osuus oli 100%. Enontekiön lentokenttä kasvaa hyvin, vaikka sen ylläpitoon ei ole vuosiin satsattu, toisin kuin muualla Lapissa.

Matkailu Lapissa on pääosin vientiteollisuutta, näin myös Enontekiön kunnassa. Jo ennen viimeisä kasvulukuja, matkailu on jättänyt Enontekiön aluetalouteen vuosittain 4,2 miljoonaa euroa. Kunta elää matkailusta ja nyt julkaistut luvut lentomatkustajamäärien kasvusta kertovat tärkeän toimialan onnistumisesta. Tulevaisuuden suhteen ilmassa on kuitenkin kysymyksiä. Lentokenttä vaatisi pikaista kunnostusta, että sinne voidaan lentää myös jatkossa.

-Täällä ollaan todella huolissaan, kun välttämättömät kiitotien korjaukset venyvät vuosi vuoden jälkeen. Asiasta on pidetty vuosien ajan yhteyttä Finaviaan, ministereihin ja kansanedustajiin. Olisi ihan kauheaa, jos kenttä päästetään siihen kuntoon, että se pitää sulkea. Puhutaan kuitenkin vientiteollisuuden infrasta, toteaa Enontekiön kunnan kehitysjohtaja Hannu Autto.

Lisätietoja:

Enontekiön kunta
kehitysjohtaja Hannu Autto 04001 32798
kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen 0400 694945

Tiedote epressissä


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat