Arkisto

Kategoriat
17 elokuun, 2021

Enontekiön matkailun brändiuudistus etenee

Enontekiön kunnanhallitus keskusteli muun muassa matkailun uudesta brändistä ja luottamushenkilöiden valinnoista kokouksessaan 16.8.2021.

Enontekiön matkailubrändi uudistuu. Brändi määrittele, miten aluetta markkinoidaan matkailijoille. Uutta brändiä on työstetty kunnan ja alueen matkailuyritysten yhteisessä työryhmässä. Kunnanhallitus hyväksyi uuden brändin luonnoksen 16.8.2021.

”Ensimmäistä kertaa tavoitteena on, että brändistä tulee aidosti yhteinen”, kommentoi kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen. ”Tarkoituksena on, että kunta ja alueen yritykset markkinoivat Enontekiötä yhdessä yhteisellä brändillä.”

Brändiuudistusta tekevä työryhmä on tehnyt laajaa taustatyötä, jolla on kartoitettu Enontekiön identiteettiä, vahvuuksia ja matkailijoiden mielikuvia alueesta. Jatkossakin markkinoinnissa painotetaan aitojen luontoelämysten löytämistä, mutta myös pehmeämpiä tapoja kokea pohjoinen luonto.

Valmis brändi ja muun muassa uudet matkailun verkkosivut on tarkoitus julkaista loppuvuoden aikana.

Luottamushenkilöiden valinnoista esitys valtuustolle

Kunnanhallitus on tehnyt valtuustolle esityksen eri luottamustoimien täyttämisestä alkavalle vaalikaudelle. Valinnat vahvistetaan uuden kunnanvaltuuston ensimmäisessä kokouksessa 24.8.2021.

Kunnanvaltuusto valitsee muun muassa valtuuston puheenjohtajiston, uuden kunnanhallituksen ja eri lautakuntien jäsenet. Samalla valitaan myös Enontekiön edustajat useisiin kuntien yhteisiin toimielimiin ja muihin yhteistyöorganisaatioihin.

Valittujen luottamushenkilöiden nimet julkaistaan kunnanvaltuuston kokouksen jälkeen.

Kolme defibrillaattoria Enontekiölle

Enontekiön kunta hankkii defibrillaattorit Hetan liikuntahallille, Kilpisjärven monitoimitalolle ja Karesuvannon koululle. Kunnanhallitus vahvisti asiasta tehdyn valtuustoaloitteen.

”Defibrillaattorit lisäävät kuntalaisten turvallisuutta merkittävästi suurten etäisyyksien kunnassa”, toteaa Muonio-Enontekiön perusterveydenhuollon johtava lääkäri Teemu Taulavuori. ”Ne mahdollistavat nopean ensiavun sydänpysähdyspotilaille, jos ja kun ensihoitoa joutuu odottelemaan.”


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat