Arkisto

Kylien tarinapaja 1. Stooripuu


18.04 (11:30 - 17:00)
Enontekiön virastotalo

Asukkaat, kylätietäjät ja kylistä kiinnostuneet hoi!

Tiedätkö kylien tarinoita, tunnetko kotiseutusi hyvin tai kiinnostaako Enontekiön kylät?

Sinua tarvitaan!

 

Enontekiöt kylät -hankkeessa kehitetään meidän kylien vetovoimaisuutta erityisesti siitä näkökulmasta, miten houkuttelemme kyliin uusia asukkaita ja kävijöitä. Vetovoimaa voidaan kehittää nostamalla esiin kylien persoonallisuutta tarinan avulla. Millainen meidän kylämme on asua ja elää? Mikä tekee juuri tästä meidän kylästämme niin erityisen? Miten kerromme meidän kylästämme kiinnostavasti, elävästi ja inhimillisesti? Tarinoita käytetään sekä Enontekiön kunnan viestinnässä että kylien omassa toiminnassa.

 

Järjestämme kolme tarinapajaa, jotka vetää tarinallistaja Anne Kalliomäki, Tarinakone Oy:sta Tampereelta.  Anne on tehnyt töitä etenkin matkailun tarinallistamisen parissa jo lähes 15 vuoden ajan. Hän on myös kirjoittanut kehittämästään tarinallistamisen menetelmästä palkitun tietokirjan. Pajoissa on yrittäjillä mahdollisuus ammentaa oppia tarinallistamisesta myös omaan liiketoimintaansa.

 

Ensimmäisessä pajassa tunnistetaan kylien tarinaelementtejä, toisessa työstetään kylän omaa ydintarinaa ja kolmannessa mietitään sitä, miten kylän tarina viedään käytännön teoiksi. Pajat ovat kaikille avoimia!

 

Kunnanvirastolla kahvistellaan, keskustellaan lyhyesti jokaisesta kunnan kylästä ja kerätään ajatuksia, kertomuksia, piirteitä niistä ja pohditaan yhdessä kunkin kylän vetovoimaista ja mahdollisuuksista.

 

Paja 1 – Kylän oma Stooripuu TI 18.4 klo 11.30 – 17.00

Paja 2 – Kylän oma Ydintarina KE 3.5. klo 15.30 – 19.30

Paja 3 – Kylän tarina teoiksi TI 23.5 klo 15.30 – 19.30

 

Kunnanvirastolla sekä etäyhteydellä

Ounastie 165, Hetta, 2. krs.

 

Jos et pääse paikalle, voit tulla etäyhteydellä kuuntelemaan ja osallistumaan kylistä käytävään keskusteluun samalla tavalla!

 

https://us02web.zoom.us/j/82407104069

 Karttaa ei ole saatavissa