Arkisto

Kategoriat
1 syyskuun, 2023

Hei, yli 65-vuotias, tarkkaile postiasi!

Lapin hyvinvointialue kutsuu alueen yli 65-vuotiaita mukaan asukaskeskusteluun, joka käsittelee ikäihmisten kotona asumista.

Lapin hyvinvointialue kokeilee uudenlaista keinoa saada ihmisiä osallistumaan päätöksentekoon. Kyseessä on syksyn aikana toteutuva asukaspaneelikokeilu. Heidän tehtävänään on vaikuttaa hyvinvointialueen päätöksentekoon. Paneelin keskustelujen pohjalta laadittujen suositusten avulla luottamushenkilöt saavat tärkeää tietoa suoraan lappilaisilta.

Lapin hyvinvointialue lähestyy ensi viikosta alkaen yli 65-vuotiaita kotiin jaettavalla kutsulla ja kirjeellä. Kutsu lähetään satunnaisotannalla valituille 3000 henkilölle. Kutsun saaneet voivat ilmoittautua mukaan ensimmäiseen asukaspaneeliin, joka toteutetaan syksyllä 2023. Ilmoittautumisaikaa on 22. syyskuuta saakka, ja sen tehdä sähköisellä ilmoittautumislomakkeella tai soittamalla. Osallistuminen on mahdollista koko Lapin alueelta. Paneeliin osallistuminen vaatii sitoutumista ja matkakulut tapaamispaikoille korvataan.

Tapaamisia on yhteensä neljä. Paikkakunnat ovat Tornio, Rovaniemi, Kemijärvi ja Ivalo. Toinen paneeli järjestetään keväällä.

– Toivon, että lappilaiset kokevat tämän omaksi asiakseen. Asukaspaneelikokeilu on hyvä alku, sanoo Lapin hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtaja Tapani Melaluoto.

Lapin hyvinvointialue toteuttaa kokeilut Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran kanssa yhteistyössä.

Tapaamisten aikataulut ja paikkakunnat ja lisätietoa osallisuuskokeilusta löydät Lapha.fi verkkosivuilta.


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat