Arkisto

Kategoriat
16 tammikuun, 2024

Hiihtoladut Enontekiöllä ja Hetta Hiihtomaa

Valaistu latu ja Jyppyrän latu ovat hyvässä hiihtokunnossa. Tunturiladuista Pyhäkeron ja Närpistön laavun ladut ovat pohjustettuna ja vedettynä. Järvellä kulkevaa Aurinkolatua on useaan kertaan pohjustettu ja vedetty, mutta se on altis tuulelle ja tuiskulle, joten se ei välttämättä pysy kauankaan auki.

Hetan latutilannetta voit seurata ajantasaisesti linkistä https://www.infogis.fi/hetta/

Kilpisjärven latutilanne linkistä https://www.infogis.fi/kilpisjarvi/

Raattaman alueen latutilanne linkistä https://www.infogis.fi/raattamanreitit/

Koko perheen hiihto- ja laskettelukeskus, Hetan Hiihtomaa, avataan kevätkaudelle tammikuun aikana. Hiihtokeskus on säävarauksen ( – 20 astetta ) huomioiden avoinna huhtikuun 2024 loppuun saakka.

Hiihtomaa on avoinna ke-pe klo 13:30-18, la-su klo 12-18. Lippujen ja välinevuokrauksen hinnoista lisätietoa löytyy Hiihtomaan nettisivuilta.

Hetta Hiihtomaassa on tällä hetkellä välinehuolto suksien ja lautojen osalta loppusuoralla. Rinteet käydään vielä tampparilla läpi ja lopuksi tehdään hissien tarkistus, varmistetaan suojaukset ja rinteiden merkkaukset. Viivästyksen avaamiseen toi järvipumpun rikkoutuminen. Se on ensisijaisen tärkeä lumetuksessa ja korjaus kesti pitkään, koska joulu asettui siihen samaan aikaan – kertoo rakennuttamispäällikkö Mika Karsikas.

Hiihtomaassa on kaksi rinnettä, oma rinne aloitteleville lautailijoille sekä pulkkamäki. Lasketteluvälineet voi vuokrata paikan päältä. Laavulla voi syödä eväät, paistaa makkaraa tai keittää vaikkapa nuotiokahvit.

Lisätietoja saat linkistä https://www.hettahiihtomaa.fi/

 


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat