Arkisto

Kategoriat
4 heinäkuun, 2022

Hoivayksikön rakentamiseen miljoona-avustus ARA:lta

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) on myöntänyt Enontekiön kunnalle investointiavustuksen erityisryhmien asumispalveluihin.

ARA on päättänyt myöntää Enontekiön kunnalle hakemuksen perusteella 1 692 000 euroa erityisryhmien asunto-olojen parantamiseen ja 2 538 000 euroa vuokra-asuntojen rakentamisen korkotukilainaksi.  

Päätös on ehdollinen, eivätkä avustus- ja lainamäärä ole vielä sitovia. Lopulliseen avustuksen suuruuteen vaikuttavat muun muassa ARA:ssa hyväksyttävä suunnitteluratkaisu ja rakennuskustannukset sekä tulevan hoivayksikön käyttäjät ja heidän avun, tuen ja hoivan tarpeensa. 

Hankkeen toteutuksessa ja ajoituksissa on noudatettava kaikkia ARA:n hankekäsittelyn vaiheita. Työt voidaan aloittaa, kun ARA on hyväksynyt kohteen rakennussuunnitelmat ja -kustannukset. ARA edellyttää myös, että rahoitetussa kohteessa asukkaiden tulee saada jatkaa vuokralaisina, vaikka palveluntuottaja vaihtuisi. Näin turvataan asukkaiden kohtuuhintainen asuminen palveluntuottajasta riippumatta.  

Investointiavustuksen hakeminen on vaatinut saumatonta yhteistyötä niin Enontekiön kunnan henkilöstöltä kuin luottamushenkilöiltä. Myös kuntalaisten panos oli ensiarvoisen tärkeää, kun hoivayksikön paikka piti valita napakassa aikataulussa. Ilokseni voin tuoda teille tiedoksi konkreettisen kiitoksen tekemästänne työstä ARA:n myönteisen päätöksen muodossa! 

Vt. kunnanjohtaja  

Birgitta Eira 


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat