Arkisto

Kategoriat
18 lokakuun, 2022

Karesuvannon koulun ja päiväkodin arki lähtenyt käyntiin uusissa väistötiloissa

Karesuvannon koulussa ja päiväkodissa ollaan tyytyväisiä uusiin syyslukukauden alussa käyttöön otettuihin väistötiloihin. Koululla järjestetään avoimien ovien päivä 27.10., jolloin kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan uuteen koulurakennukseen.

Karesuvannon koulun ja päiväkodin uudet väistötilat on otettu käyttöön syyslukukauden 2022 alkaessa. Uusi tilapäinen koulurakennus nousi nopeasti vanhan koulun viereen, ja se on tarkoitus myöhemmin muuttaa vuokra-asunnoiksi. Rakennuksessa on neljä luokkahuonetta, päiväkoti, ruokala ja opettajien sosiaalitila. Vanha koulurakennus jouduttiin sulkemaan sisäilmaongelmien vuoksi.

”Muutto väistötiloihin on ollut työläs, mutta nyt päällimmäinen tunne on helpotus”, kuvailee tunnelmia koulun johtaja Virpi Labba. ”Meille on iso asia, että olemme saaneet uudet tilat. Tilat ovat meille passelit ja toimivat – ainoastaan isompi kokoontumistila kuten aula tai juhlasali puuttuu.”

Koulun ja päiväkodin arki on lähtenyt rullaamaan uusissa tiloissa, mutta esimerkiksi luokkahuoneiden sisustaminen on vielä kesken. Lisähaasteen muuttoon on tuonut se, että vanhasta koulusta tuotavat tavarat on pitänyt puhdistaa, eikä kaikkia tavaroita ole edes voinut tuoda uusiin tiloihin.

”Oppilaiden hyvinvointi on selvästi parantunut uusissa tiloissa”, Labba kertoo. ”Aluksi he olivat vähän hämmentyneitä, missä mitäkin on, mutta nyt uudet luokat ja rutiinit alkavat löytyä. Oppilaat ovat tykänneet uusista tiloista.”

Myös päiväkodin työntekijät ovat tyytyväisiä uusiin tiloihin, joskin aiempaa pienemmissä tiloissa meteli nousee välillä suureksi. Päiväkodin käytössä on huoneisto, josta tulee myöhemmin perheasunto. Uusien tilojen etuna on aiempaa parempi esteettömyys – esimeriksi lastenvaunut saa helposti työnnettyä luiskaa pitkin aivan päiväkodin oven eteen.

Väistötilat on sijoitettu vanhan koulun pihapiiriin ja vanha piha on edelleen käytössä. Vanhasta koulurakennuksesta käytetään toistaiseksi liikuntahallia ja teknisen työn luokkaa.

”Sijainti on erittäin toimiva, koska voimme käyttää vanhan koulun pihaa. Siinä on paljon tilaa ja mahdollisuuksia monenlaiseen toimintaan, ja alue on rauhallinen”, Labba kehuu. ”Uuteen rakennukseen kuuluva terassi on myös hauska lisä – tulemme varmasti viettämän siellä aikaa, kunhan kevätaurinko alkaa paistaa.”

Väistötilat on rakennettu nykytekniikkaa hyödyntäen niin, että ne on helppo muuttaa myöhemmin asunnoiksi. Koululle on tarkoitus tehdä pysyvä rakennus tulevaisuudessa, mutta asia vaatii vielä kunnanvaltuuston päätöksen.

”Tässä on selvästi ajateltu kestävää kehitystä”, Labba toteaa. ”Valaistus, lämmitys ja kaikki tekniikka on nykyaikaista. Hienoa että tiloille on ajateltu käyttöä myös sen jälkeen, kun uusi pysyvä koulurakennus valmistuu. Vuokra-asunnot tulevat varmasti tarpeeseen.”

Karesuvannon koulu toivottaa kaikki tervetulleiksi tutustumaan uusiin tiloihin avoimien ovien päivänä 27.10. klo 9-16.


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat