Arkisto

Kategoriat
2 syyskuun, 2021

Kilpisjärven monitoimitalon kuntosali ja kiipeilyseinä avattiin käyttöön

Enontekiön kunta avasi 1. syyskuuta kuntosalin käyttöön Kilpisjärvelle. Samassa yhteydessä vihittiin monitoimitalolle käyttöön kiipeilyseinä.

Avajaistilaisuudessa hyvinvoinnista vastaava henkilöstöjohtaja Matti Ikonen kertoi kuntosaliharjoittelusta ja hyvinvointikoordinaattori Virpi Töyrylä esitteli salin laitteet ja opasti niiden käyttöön. Kunta tulee järjestämään ohjattua kuntosaliharjoittelua tämän vuoden aikana Kilpisjärvellä.

Kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen kiitti kaikkia kuntosalin ja kiipeilyseinän eteen töitä tehneitä: ”Kuntosali ei toki ole uusi asia. Haluan kiittää Saana-Veikkoja kuntosalin eteen tehdystä työstä ja hyvästä yhteistyöstä, jonka tulosta uudistettu kuntosali on. Kiipeilyseinä puolestaan on hyvä esimerkki siitä, miten kuntalaiset voivat vaikuttaa asioihin. Kiipeilyseinän alkuperäinen idea on tullut Saanan lapsilta. Parhaat kiitokset hyvistä aloitteista ja yhteistyöstä.”

Kunnanjohtaja painotti avajaispuheessaan myös kuntosalin merkitystä kilpisjärveläisten hyvinvointiin: ”Terveysliikuntasuositukset ovat painottaneet fyysisen aktiivisuuden lisäksi lihasvoiman harjoittamista toimintakyvyn säilyttämiseksi. Lihasvoima on tärkeä fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen toimintakyvyn kannalta. Useinhan kuntosalista muodostuu myös kokoontumispaikka, jossa on mahdollisuus harrastaa yhdessä, tavata saman henkisiä ihmisiä ja ylläpitää sosiaalisia suhteita.”

Enontekiön kunta on parin viime vuoden sisällä panostanut kuntosaleihin. Kuntakeskukseen Hettaan avattiin kuntosali tammikuussa 2020.

Kilpisjärven kuntosali on auki joka päivä. Kuntosalin avainkoodin saa hakemuksella hyvinvointiohjaaja Virpi Töyrylältä. Lue lisää kuntosalin käytöstä.


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat