Arkisto

Kategoriat
14 tammikuun, 2021

Koronarokotukset ovat käynnistyneet Enontekiöllä

Koronarokotukset etenevät Enontekiön kunnassa vaiheittain. On tärkeää, että mahdollisimman moni ottaa koronarokotteen, jotta syntyy laaja suoja koronavirusta vastaan. Rokote on vapaaehtoinen ja saajalleen ilmainen.

Rokotukset annetaan valtakunnallisesti päätetyn rokotusohjelman mukaisesti. Rokotukset käynnistyivät 13.1.2021 terveydenhuollon hoitohenkilöstön rokotuksilla ja jatkuvat rokotusjärjestyksen mukaisesti rokotteiden saatavuuden mukaan. Kuntalaisia informoidaan rokotusaikataulun toteutumisesta ja mikä ikäryhmä on vuorossa seuraavana. 

Yli 80-vuotiaisiin otetaan puhelimitse yhteys terveydenhuollosta ja heille varataan aika rokotuksiin. Voit ottaa myös itse yhteyttä terveydenhoitajiin yli 80-vuotiaan rokutusasioihin liittyen:
th Pirjo Stoor puh. 0400 921 849, ma klo 14-15
th Paula Keski-Kujala puh 040 825 8036, ma klo 14-15
th Anneli Kultima puh. 040 356 5461, ke klo 14-15
Koronarokotusasioissa toivomme, että otat yhteyttä vain mainittuina aikoina


Rokotusjärjestys

  1. Ensin rokotetaan todettuja tai epäiltyä covid-19 hoitavien vuodeosaston ja päivystyksen sekä ensihoidon henkilökunta, infektiovastaanottojen henkilökunta, koronanäytteenottojen henkilökunta ja koronavirusdiagnostiikkaa tekevä laboratoriohenkilökunta.

Rokotusvuorossa seuraavana on hoivayksiköiden työntekijät ja asukkaat, sekä kotipalvelun työntekijät ja asiakkaat.

  1. Ikääntyneet ja henkilöt, joilla on koronavirukselle altistavia perussairauksia: Pelkästään korkea ikä sinänsä on koronaviruksen vakavalle taudinkuvalle altistava tekijä, siksi ikääntyneet ovat rokotusjärjestyksen alkupäässä.
  2. > 80-vuotiaat (mukaan lukien samassa taloudessa asuvat omaishoitajat)
  3. 75 – 79-vuotiaat (mukaan lukien samassa taloudessa asuvat omaishoitajat)
  4. 70 – 74-vuotiaat (mukaan lukien samassa taloudessa asuvat omaishoitajat)
  5. alle 70-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus. Vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavia sairauksia ovat esimerkiksi krooninen vaikea munuaissairaus, vaikea immunosuppressiivinen tila (elinsiirto, akuutti syöpähoito) ja vaikea krooninen keuhkosairaus.
  6. Alle 70-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus. Vakavalle koronavirustaudille altistavia sairauksia ovat esimerkiksi sepelvaltimotauti ja kirroottinen maksasairaus.
  7. Muu väestö rokotetaan rokotteen saatavuuden mukaan.
  8. Lapsia ei rokoteta vielä, sillä lasten rokotuksista ei ole vielä kertynyt tietoa riittävästi.
  9. Raskaana olevia ja imettäviä äitejä ei rokoteta. Lisäksi raskaaksi tuloa ei suositella kahden kuukauden aikana koronarokotuksen saamisesta.

Muonion-Enontekiön perusterveydenhuolto tiedottaa rokotusten etenemisestä. Seuraa oman kuntasi nettisivua ja kunnan paikallislehteä.


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat