Arkisto

Kategoriat
30 kesäkuun, 2021

Koronarokotuksia kaikille yli 16-vuotiaille ja 12–15-vuotiaille riskiryhmäläisille

30.6.2021 Muonion-Enontekiön perusterveydenhuolto tiedottaa

Koronarokotusta tarjotaan Enontekiöllä kaikille 16 vuotta täyttäneille ja niille 12–15-vuotiaille, joilla on perustautinsa tai tilansa vuoksi erityinen riski sairastua vakavaan koronavirustautiin.

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Lapsen itsemääräämisoikeudelle ei ole laissa ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti.

Jos nuori ei halua tai hän ei kykene itse päättämään rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus.

Rokotukset ovat vapaaehtoisia. 12–17-vuotiaille tarjotaan BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta. Se on tällä hetkellä ainoa Suomessa käytössä oleva koronarokote, jolla on myyntilupa 12 vuotta täyttäneille. Comirnaty on mRNA-rokote.

18 vuotta täyttäneille tarjotaan saatavuuden mukaan joko BioNTech-Pfizerin Comirnaty –rokotetta tai Moderna –rokotetta. Molemmat rokotteet ovat mRNA-rokotteita.

Lue lisää koronarokotteista THL:n sivuilta.

Rokotteet ovat ensisijaisesti tarkoitettu kuntalaisille ja niille, jotka ovat terveydenhuoltolain valinnanvapauden perusteella valinneet hoitopaikaksi Enontekiön perusterveydenhuollon.

Varaa aika terveydenhoitajalta numerosta 040 540 6302, soittoajat ti–pe klo 8–9 ja ma–to klo 14–15.


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat