Arkisto

Kategoriat
19 marraskuun, 2021

Koronatiedote

TIEDOTE 18.11.2021

Enontekiön kunta haluaa edistää kaikkien kuntalaisten, kunnan henkilöstön, sidosryhmien edustajien sekä koko kunnan ja sen vieraiden terveysturvallisuutta.

Enontekiöllä rokotekattavuus on hieman pienempi kuin koko maassa ja suosittelenkin kaikille koronarokotteen ottamista. Rokottamattomalla on huomattavasti suurempi riski sairastua ja päätyä sairaalahoitoon kuin rokotetulla, minkä lisäksi rokottamattomat kuormittavat sairaaloiden teho-osastoja rokotettuja enemmän. Tämä voi siirtää muiden vakavien sairauksien, kuten syöpä- ja sydänleikkaushoitoon pääsyä.

Kun koronalukemat ovat olleet Suomessa ja Enontekiön kunnan lähialueella nousussa ja osin jopa lähes ennätyslukemissa, niin suosittelen käyttämään jo tutuksi tulleita keinoja, jotta kukaan ei sairastuisi koronaan. Näitä ovat etäisyyksien pitäminen muihin ihmisiin, käsihygieniasta huolehtiminen ja kasvomaskin käyttäminen siellä missä on paljon ihmisiä. Enontekiön kunta ei aio järjestää kuntakonsernin pikkujouluja tänä vuonna koronatilanteesta johtuen, vaan otamme varman päälle mutta toivon, että vuoden päästä tilanne on jo toinen. Haluan kuitenkin sanoa, että kannattaa elää mahdollisimman normaalia elämää eikä pelätä.

Niin kauan kuin maassa on tässä mitassa koronaa, suosittelen kuitenkin asioimaan viranomaisten suuntaan mukaan lukien kunnanvirasto sähköisesti. Se on kätevää, halpaa ja säästää aikaa. Toki kasvotustenkin on mahdollista asioida, saa asioida ja pitää asioida. Suosittelen myös pitämään palavereja ja kokouksia etänä samoista syistä. Työtehtävästä riippuen myös etänä on mahdollisuus tehdä töitä.

Muistutan myös siitä, että jos saat oireita, niin sairaana ei tule mennä yleisille paikoille, vaan kannattaa mennä tarvittaessa koronatestiin. Koronavilkku on myös hyvä sovellus, joka kannattaa ladata, sillä sen avulla saat tiedon, jos olet sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle.

Jari Rantapelkonen, Enontekiön kunnanjohtaja


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat