Arkisto

Kategoriat
29 tammikuun, 2024

Kunnanhallitus kokoontuu 30.1.

Vuoden 2024 ensimmäisessä kunnanhallituksen listalla ovat muun muassa Hetan lämpölaitoksen ja Hetan korttelin 71 asemakaava ja asemakaavan muutos. Asemakaavan muutoksen tavoitteena on mahdollistaa uuden kaukolämpövoimalaitoksen rakentaminen Hettaan sekä mahdollistaa uutta pienimuotoista matkailupalvelurakentamista Hettaan. Kunnanhallitus käsittelee asemakaavan muutosluonnoksen nähtäville asettamista.

Esityslistalla on myös vuonna 2007 kunnan Saananjuuren asemakaava-alueen maanomistajien kanssa tekemien maankäyttösopimusten päättäminen ja maanomistajien kunnalle maksamien sopimuskorvausten palauttaminen. Aikanaan tehdyissä sopimuksissa todetaan, että mikäli asemakaava ei saa lainvoimaa tai tulee voimaan olennaisesti toisen sisältöisenä, sopijapuolet neuvottelevat sopimuksen muuttamisesta, jatkamisesta tai sen päättämisestä. Asemakaava ei ole saanut lainvoimaa ja samalla alueella on vuodesta 2016 saakka ollut vireillä Pohjois-Kilpisjärven asemakaava, joka parhaillaan valmistelussa ja tulee olemaan sisällöltään olennaisesti toisen sisältöinen Saananjuuren asemakaavaan verrattuna. Ennen kaavan hyväksymistä maanomistajien kanssa tehdään uudet maankäyttösopimukset.

Esityslistalla on myös Arctic Polar Oy: ostopyynnön käsittely. Yhtiö haluaa ostaa aiemmin vuokraamansa matkailupalvelujen tontin Kilpisjärven asemakaava-alueelta. Pyyntö ostosta on tullut kuntaan 17.1.2022.

Esityslista kokonaisuudessaan https://enontekio.cloudnc.fi/fi-FI/Toimielimet/Kunnanhallitus/Kokous_3012024

 

 


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat