Arkisto

Kategoriat
27 toukokuun, 2024

Kunnanvaltuusto kokoontuu keskiviikkona 29.5.

Enontekiön uuden kunnanjohtajan valinta on valtuuston käsissä. Kunnanhallituksen esitys valtuustolle on, että kunnanjohtajan virkaan valitaan Marko Halla.

 

Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että valtuusto myöntää lisämäärärahaa lentokenttäinvestointiin 311 122 euroa, joka kattaa seuraavat hankeosat: Asematason LTA- päällystysurakka sekä siihen sisältyvät lisä- ja muutostyöt.

 

Enontekiön kunnan ympäristönsuojeluviranomaisena toimii Arktisen Lapin ympäristönsuojelu vastuukuntanaan Sodankylä, joka on esittänyt muutoksia sopimuksen kohtaan kuntien maksuosuudet ja niiden laskutus.

Kunnanhallitus esittää valtuustolle hyväksyttäväksi Arktisen Lapin ympäristönsuojelun yhteistoimintasopimuksen maksuperusteiden määräytymisen muuttamisen asukaslukuperusteisesta aiheuttamisperusteiseksi 1.1.2024 alkaen.

Aiheuttamisperusteisena Enontekiön kunnan maksuosuus nousee ollen vuodelle 2024 arvioituna 37 631 euroon.

 

Valtuustoaloite Karesuvantoon perustettavasta yhtenäisestä peruskoulusta saa kunnanvaltuuston päätöksen. Yhtenäisessä peruskoulussa voi oppivelvollisuuden suorittaa kokonaisuudessaan 10 vuoden ajan esikoulusta yhdeksänteen luokkaan asti. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että Karesuvantoon ei ole tarpeen perustaa yhtenäistä peruskoulua ja, että aloite todetaan loppuun käsitellyksi.

 

Esityslista kokonaisuudessaan https://enontekio.cloudnc.fi/fi-FI/Toimielimet/Kunnanvaltuusto/Kokous_2952024

 

Valtuuston kokousta voi seurata suorana

https://www.youtube.com/channel/UCsEqifF_ADGD0oO1xd2pJMg

 

 

 


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat