Arkisto

Kategoriat
20 maaliskuun, 2023

Lapeco tiedottaa : Kotitalouksien lasinkierrätyksessä parantamisen varaa

Ekopisteiden lasipakkausten kierrätykseen toimitetaan siihen kuulumattomia jätteitä.

Kittilän ecoASEMALLE toimitetaan myös Enontekiöllä kerätyt kotitalouksien lasipakkaukset. Terminaaliin tuoduissa kuormissa on näkynyt toistuvasti kierrätykseen sopimattomia jätteitä kuten roskapusseja, metallia, sähkölaitteita, vaatteita ja kenkiä. Kierrätykseen ohjataan lajittelemaan vain pakkauslasi eli tutummin lasipurkit- ja pullot. Kahvikupit, juomalasit tai muut lasiastiat ja -esineet, kristalli tai posliini eivät sovi kierrätykseen.

”Uskomme, että suurimmassa osassa väärintapahtunutta lajittelua kyseessä on väärinkäsitys kierrätykseen sopivista jätteistä. Miksi nähdä lajittelun vaiva, jos kierrätys ei kiinnosta? Toki välinpitämättömyyttä ja ilkivaltaakin voi olla, mutta useimmiten lajittelun vaivan nähnyt ihminen haluaa toimia oikein.” pohtii Lapecon viestintäpäällikkö Aila Kauppila.

Kotitalouksien lasipakkausten kierrätyksen voi hoitaa Lapecon toimialueella toimittamalla lasit omatoimisesti ekopisteille tai Lapecon ecoASEMILLE. Lapeco muistuttaa, että ekopisteille saa toimittaa vain lajitteluohjeiden mukaisesti lajiteltuja kotitalouksien jätteitä. Jätteiden jättäminen keräysastioiden ulkopuolelle on kielletty.

Lisätietoja:
Lapin Jätehuolto kuntayhtymä
viestintäpäällikkö Aila Kauppila
puh. 040-1307466, etunimi.sukunimi@lapeco.fi

Kotitalouksien lasipakkausten lajitteluohje 

 


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat