Arkisto

Kategoriat
14 toukokuun, 2024

Lapecon ecoASEMAT ja ecoMOBIILI palvelevat keväällä myös lauantaisin

 

Kaikki Lapecon ecoASEMAT palvelevat normaalien aukioloaikojen lisäksi kolmena peräkkäisenä lauantaina 25.5., 1.6. ja 8.6.2024 klo 10–14. ecoMOBIILI palvelee Hetassa 8.6. klo 10–14.

ecoASEMIEN lisätyt aukioloajat helpottavat kevätsiivousten tuoksinassa kerättyjen jätteiden ja piharoskien kierrättämistä. Jätteet kannattaa lajitella jo lastausvaiheessa, jotta asiointi asemalla on sujuvaa.

Ennen asemalla tai ecoMOBIILISSA käyntiä kannattaa tarkistaa, mitä jätteitä kullakin ecoASEMALLA vastaanotetaan. Osalla pienistä ecoASEMISTA vastaanotettavien jätelajien valikoima on suppeampi kuin toisilla.

Hetan ja Muonion ecoASEMAT vuoden loppuun saakka korvaava ecoMOBIILI -kokeilu palvelee normaalien aukioloaikojen lisäksi Muoniossa 1.6. klo 10–14 ja Hetassa 8.6. klo 10–14. ecoMOBIILI ei vastaanota haravointijätteitä sekä risuja ja oksia. Niiden vastaanotto järjestetään suljettujen asemien alueilla kesäkuun ajan.

Kaikkien asemien ja ecoMOBIILIN aukioloajat ja niissä vastaanotettavat jätelajit löytyvät Lapecon verkkosivuilta.

Näitä jätteitä vastaanotetaan maksutta:

Romumetalli

Pahvit ja kartongit

Puutarhajätteet

Ajoneuvojen renkaat

Sähkölaitteet

Kotitalouksien lasipakkaukset

Kotitalouksien vaaralliset jätteet

Kotitalouksien risu- ja oksajäte

Kotitalouksien pintakäsittelemätön puujäte

Kotitalouksien poistotekstiilit

Lapecon hintatiedot löytyvät kokonaisuudessaan verkkosivuilta: www.lapeco.fi/hinnat

Vuotuista jätehuollon perusmaksua vastaan saa tuoda maksutta mitä tahansa asemalla vastaanotettavaa maksullista jätettä 700 kiloa vuodessa. Niillä asemilla, joilla ei ole ajoneuvovaakaa käytössä, ilmaisraja on 3 kuutiota jätettä vuodessa.

3.6.2024 alkaen ilmaisrajan käyttö edellyttää rekisteröitymistä ecoASEMAN asiakkaaksi. Asiakkuus luodaan kuntayhtymän verkkosivujen kautta. Rekisteröitymiseen käytetään vahvaa tunnistautumista. Rekisteröitymisen yhteydessä asiakkuudelle luodaan tunnus ja QR-koodi, jota näyttämällä ilmaisrajan saa käyttöönsä. Kannattaa ladata talteen asiakaskortti rekisteröitymisen yhteydessä omaan puhelimeen. Korttia näyttämällä asiakkuuden tunnistus käy ecoASEMILLA ja ecoMOBIILISSA vaivattomasti.

www.lapeco.fi


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat