Arkisto

Kategoriat
2 tammikuun, 2023

Lapin hyvinvointialueen palveluista tietoa uusilta verkkosivuilta

Lapin hyvinvointialueen uudet verkkosivut on julkaistu. Sivuja rakennetaan jatkuvasti, joten vuodenvaihteen aikana niillä on vielä puutteita.

Lapin hyvinvointialue vastaa 1.1.2023 alkaen koko Lapissa julkisista sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista. Siirtymäajan ajan tiedot julkisista sote-palveluista ovat edelleen myös kuntien ja kuntayhtymien verkkosivuilla.

Lyhyen lapha.fi-osoitteen lisäksi sivut löytyvät osoitteesta lapinhyvinvointialue.fi. Verkkosivut on saatavilla tällä hetkellä vain suomeksi. Vuoden 2023 aikana sivuista tulee myös inarinsaamen-, pohjoissaamen- ja koltansaamenkieliset versiot.

-Tiukassa aikataulussa olemme joutuneet keskittymään tärkeimpien tietojen ja toimintojen julkaisuun. Talven aikana sivuston ulkoasu ja sisällöt hioutuvat ja erilaiset käyttäjää helpottavat toiminnot lisääntyvät ja kehittyvät, vt. viestintäjohtaja Riitta Muhonen toteaa.

Vielä vuoden 2023 alussa pelastuspalvelut, keskussairaaloiden palvelut sekä Kolpeneen tuki- ja osaamiskeskuksen palvelut löytyvät organisaatioiden vanhoilta verkkosivuilta. Lapha.fi-sivustolta on kuitenkin linkit näillekin sivuille.

Verkkosivuilta löydät jatkossa kaikki sote-palvelut sekä tietoa hyvinvointialueesta

Palvelumme-osioon kootaan kaikki Lapissa tarjolla olevat sosiaali- ja terveysalan julkiset palvelut. Kun olet löytänyt tarvitsemasi palvelun, voit valita kotikuntasi ja saada näkyviin, mitä perinteisiä ja sähköisiä asiointikanavia juuri sinun kunnassasi on tarjolla. Vaikka palvelut ovat periaatteessa yhtenäiset, esimerkiksi kaikkia sähköisiä asiointikanavia ei ole jokaisessa kunnassa.

-Yhteinen nettisivusto on silti jo yksi iso ja konkreettinen esimerkki siitä, että hyvinvointialue järjestää yhteiset sote- ja pelastuspalvelut kaikille lappilaisille, Muhonen toteaa.

Tietoa meistä -osio kertoo Lapin hyvinvointialueen päätöksenteosta, hallinnosta, tukipalveluista ja kehittämisestä. Osiosta löydät muun muassa päätöksentekoon liittyvät asiakirjat sekä luottamustoimielinten kokoonpanot.

Meille töihin -osiossa on esillä kaikki hyvinvointialueella avoinna olevat työpaikat. Osioon tuotetaan jatkossa lisää sisältöä hyvinvointialueesta työnantajana.

Jos haluat antaa palautetta uusista verkkosivuista, voit tehdä sen helposti verkkosivujen palautelomakkeella.


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat