Arkisto

Kategoriat
30 syyskuun, 2021

Luonto, elinkeinot ja terveyspalvelut esiin kuntastrategiassa

Enontekiön kuntastrategian 2021-2025 valmistelu etenee seuraavaan vaiheeseen.

Enontekiön kuntastrategian valmistelun ensimmäisessä vaiheessa toteutettiin sähköiset kyselyt kuntalaisille ja kunnan sidosryhmille sekä kunnan henkilöstölle ja luottamushenkilöille. Kyselyihin saatiin 115 vastausta.

Kyselyn vastaajat toivoivat kuntastrategiassa painotettavan paikallisia elinkeinoja, viihtyisää ja siistiä ympäristöä sekä tarpeeseen vastaava asunto- ja tonttitarjontaa. Kuntalaisten terveyteen ja hyvinvointiin koettiin eniten vaikuttavan terveyspalvelut, luonto ja positiivinen ilmapiiri. Kunnan vahvuuksiksi ja mahdollisuuksiksi nähtiin niin ikään luonto, aktiiviset kuntalaiset sekä elinkeinot ja työpaikat.

Kunnan luottamushenkilöt kävivät läpi työpajassa kyselyn tuloksia. Samalla keskusteluun nousi muun muassa yhteistyön tärkeys, digitalisaation vaikutus kunnan tulevaisuuteen sekä matkailun, luontoarvojen ja perinteisten elinkeinojen yhteensovittaminen.

Strategian valmistelu jatkuu kunnanvaltuuston ja kunnan henkilöstön yhteistyössä. Strategialuonnosta esitellään lokakuussa ja siitä myös toivotaan palautetta kuntalaisilta.


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat