Arkisto

Kategoriat
15 kesäkuun, 2021

Marko Halla on Enontekiön lentoaseman uusi toimitusjohtaja ja lentoasemapäällikkö

Enontekiön lentoaseman tulevaisuutta rakennetaan parhaillaan ja lentoaseman on määrä siirtyä Finavialta Enontekiön kuntakonserniin 15.7.2021. Enontekiön kunta on perustanut kaksi tytäryhtiötä huolehtimaan toiminnan alkuvaiheesta. ENF Infra Oy toimii kiinteistökaupassa ostajana ja hallinnoi lentoaseman infrastruktuuria. ENF POP Oy on kehitysyhtiö, joka kirjoittaa seuraavan luvun lentoaseman tulevaisuuteen. Tärkein alkuvaiheen tehtävä on operoinnin käynnistäminen ja tulevan kauden turvaaminen. Sen lisäksi ENF POP Oy etsii aktiivisesti yksityisiä kumppaneita mukaan lentoaseman toimintaan. Matkanjärjestävät ovat jo varanneet tulevalle kaudelle lentoja Enontekiön lentoasemalle, jotka ovat charter-ryhmiä useille päivämäärille.

Marko Halla 49, on valittu lukuisten hakijoiden joukosta Staffpointin avustuksella Enontekiön lentoaseman uudeksi toimitusjohtajaksi.

Halla on työskennellyt lukuisissa kansainvälisissä ilmailualan johtotehtävissä ja ilmailuviranomaisen tehtävään hyväksymänä vastuuhenkilönä (Tanskassa, Iso-Britanniassa, Sveitsissä, Latviassa, Liettuassa ja Maltalla), työskennellen lentoyhtiöorganisaatioissa, sekä lentokoneiden huoltokorjaamoiden johdossa. Hänellä on laaja kokemus kansainvälisistä projektijohtamisesta edellisten maiden lisäksi Nigeriasta, Etelä-Afrikasta, Israelista, Ranskasta, Koreasta, Japanista, Venäjältä, Virosta, USAsta ja Kanadasta.

Marko Halla on valmistunut ammattilentäjäksi ja lentokoneasentajaksi 90-luvun alussa, sekä suorittanut jatko-opinnot lentokonemekaanikoksi, työskennellen myös Finnairin palveluksessa. Hän on suorittanut ylemmän korkeakoulututkinnon ilmailun operoinnin ja johtamisen alalta Lontoossa (MSC in air transport and operations management). Opiskelut jatkuvat edelleen työn ohessa Trinity College Dublinin oppilaitoksessa aiheena organisaatiopsykologia, käsitellen mm. riskienhallintaa ja muutosjohtamista.

Marko Hallan perheeseen kuuluu vaimo, kaksi lasta ja kaksi koiraa.  Vapaa-aika kuluu ulkoillen, kävellen, kajakilla meloen sekä polkupyörällä ja moottoripyörällä Tunturi-Lapista nauttien. ”Uskon jatkuvaan kehitykseen sekä itsensä kehittämiseen ja odotan innolla tulevaa tehtävää Enontekiöllä ja Tunturi-Lapissa” kertoo Marko Halla.

Enontekiön lentoaseman jatkuvuudella turvataan Tunturi-Lapin matkailun kehityksen kaikkein tärkein eli saavutettavuus seuraavaksi 15–20 vuodeksi. Se tarkoittaa noin 5,5 meur aluetaloudellisia vaikutuksia vuodessa, joten puhutaan varovastikin arvioiden vähintään 100 meur positiivisesta kehityksestä alueelle” kertoo Enontekiön yrittäjien puheenjohtaja Pasi Ikonen.

-Enontekiön lentoaseman jatkuvuuden turvaaminen on positiivinen signaali kaikille Tunturi-Lapin alueelle suunnitelluille investoinneille ja uskomme, että jatkuvuus käynnistää positiivisen aallon erityisesti Enontekiön ja Muonion alueella. Tunturi-Lapin matkailun yrityksille ja alueorganisaatioiden kasvulle on nyt luotu tärkeä saavutettavuuden perusta, jonka päälle on hyvä rakentaa tulevia investointeja ja kestävän kehityksen toimenpiteitä matkailun kasvattamiseksi” kertoo Tunturi-Lapin Kehitys ry toiminnanjohtaja Veli-Matti Hettula.

Yhteystiedot, airport@enontekio.fi, 0406575866

 

 

 

Edellinen Enontekiön lentoaseman tiedote 30.3.2021

https://www.epressi.com/tiedotteet/matkailu/enontekion-lentoasema-jarjestaytyy-tulevaisuuteen.html

Enontekiön lentoaseman 31.7.2020 julkaistu tiedote

https://tunturilapinkehitys.fi/wp-content/uploads/2020/07/enontekin-kunta-ja-tunturi-lapin-kehityslehdisttiedotepress-release317202015002.pdf

 

 


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat