Arkisto

Kategoriat
25 tammikuun, 2024

MountResilience – hanke

MountResilience-projekti tukee Euroopan vuoristoalueilla sijaitsevia alueita ja yhteisöjä lisäämään kykyään sopeutua ilmastonmuutokseen ja siirtymään kohti ilmastonkestävää yhteiskuntaan. Projektissa on mukana 47 kumppania 13:sta Euroopan maasta. Projekti ideoi ja testaa ilmastonmuutokseen sopeutumista ja luontopohjaisia ratkaisuja, jotka vastaavat paikallisiin tarpeisiin.

Hankkeen Lapin pilotissa kehitetään yhdessä Luonnonvarakeskuksen, Lapin matkailuelikeinoliiton ja Enontekiön ja Utsjoen kuntien kanssa mallit porotalous- ja matkailuyritysten sopeutumissuunnitelmaan ja siihen liittyvään valmennukseen sekä kuntien sopeutumissuunnitelmaan. Lapin pilotin osuus on noin 2 miljoonaa, josta Enontekiön kunnan osuus on 190 250 euroa. Hanke on rahoitettu 100 % Horisontti Eurooppa-ohjelmasta.

Enontekiön kunta vastaa porotalousyritysten sopeutumissuunnitelmien ja valmennuksen piloteista sekä kunnan alueen sopeutumissuunnitelmasta. Tärkeä osa työtä on aluetiedon tuottaminen ja yhteisön osallistaminen.

Elinvoimalautakunta valitsi 21.12.2023 projektipäällikön tehtävään Tytti Valkeapään. Tytillä on vahva kokemus porotalousyrittäjyydestä, hyvä paikallistuntemus sekä kokemusta EU-hankkeen projektipäällikön tehtävistä sekä työskentelystä kansainvälisten kumppaneiden kanssa.

Hankeaika: 1.9.2023-29.2.2028


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat