Arkisto

Kategoriat
23 tammikuun, 2024

Nuorisotoimen kevätkuulumisia

Koulunuorisotyö jatkuu hankerahoituksella toukokuun loppuun saakka, jonka jälkeen nuoriso-ohjaaja siirtyy tekemään kunnan yleistä nuorisotyötä ja Lapin alueellista avoimen nuorisotyön koordinointia.

Vaikka koulunuorisotyön hankerahoitus loppuu, kouluilla käydään edelleen. Kouluilla nuorisotyö mukautuu tarpeeseen: joskus puhutaan jaksamisesta, joskus pelataan ja leikitään, joskus mietitään käyttäytymistä ja kaverisuhteita ja välillä askarrellaan helmikoruja. Kevään aikana isoin kokonaisuus on tulevien 7-luokkalaisten ryhmäyttäminen eli tutustutaan yhdessä uusiin koulukavereihin ja – tiloihin. Peruskoulusta lähtevien nuorten kanssa tulevaan valmistautuminen on myös tärkeää. Nuorisotyössä ollaan läsnä ja kohdataan hyvien ja joskus ei-niin-hyvien asioiden parissa.

Nuorisotila on auki perjantaisin. Nuorisotilaa pitävät auki vuorotellen Miika ja Oskari. Aukioloajat jaksottuvat siten, että 7-luokkalaisille ja vanhemmille se on auki klo 18-21 ja 16-vuotiaille ja sitä vanhemmille se on auki klo 21-00. Lisäksi jatkossa nuorisotila on auki keskiviikkoisin 7.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille klo 15-19. Katsotaan miten tämä uusi aukioloaika alkaa sujua, koska nuorisotila on aika haastava kooltaan.

Miikan pitämä Discord-Kieppi tulee olemaan avoinna joka toinen lauantai kuten ennenkin sekä lisäksi yhtenä arki-iltana mutta ajankohta vielä avoin ja tarkentuu lähiaikoina. Sinne ovat tervetulleita yläkoululaiset ja sitä vanhemmat. Miikan somekanavista löytyy tarkemmat tiedot.

Kevään aikana Heikki ja Miika jalkautuvat välillä perjantaisin Hetan Hiihtomaahan lasketteluväkeä tapaamaan, ajankohdat tiedotetaan myöhemmin.

Heikin ohjastama seurakunnan nuorisotyö liikuntahallilla tarjoaa torstaisin klo 15-17 mahdollisuuden 4-6-luokkalaisille liikkumiseen, ja perjantaina siellä on nuortenilta 7-luokkalaisille ja sitä vanhemmille klo 17-21.

K13 disco on kevään aikana, ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.


Ohjekeskuksen kategoriat:

Kategoriat